KLM gaat vaker vliegen naar Newcastle2 min leestijd

Review: KLM Economy | Wenen-Amsterdam | Boeing 737-800

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM heeft besloten om het aantal vluchten tussen Amsterdam en Newcastle verder te verhogen. De maatschappij vliegt dan vijf keer per dag heen en weer. Eerder schreven we al over de prominente aanwezigheid van KLM in het Verenigd Koninkrijk.

KLM vaker naar Newcastle

De route tussen Amsterdam en Newcastle is altijd populair geweest bij KLM. Op dit moment vliegt de maatschappij tussen de drie en de vier keer per dag tussen beide steden. Het is de bedoeling om deze frequentie nog verder om hoog te laten gaan. Zo vliegt KLM vanaf eind deze zomer elke dag vier keer heen en neer naar deze Engelse stad. Vanaf eind oktober zal dit zelfs vijf keer per dag zijn. Dit betekent dat KLM in totaal 35 keer per week heen en weer gaat vliegen tussen Amsterdam en Newcastle. Dat KLM zo vaak naar Newcastle vliegt is ook niet zo verwonderlijk. Op deze route heeft KLM namelijk een monopoliepositie aangezien het de enige maatschappij is die Amsterdam rechtstreeks met Newcastle verbindt. De maatschappij zet op deze route zowel de Boeing 737 als de Embraer in.

KLM Newcastle
KLM zal vanaf eind oktober de frequentie tussen Schiphol en Newcastle verder verhogen. (Foto: InsideFlyer – Christian)

De reden waarom dat KLM zo prominent aanwezig is op deze route heeft daarnaast ook te maken met de overstapmogelijkheden die KLM vanuit Schiphol biedt. Voor passagiers uit de regio van Newcastle is het net zover vliegen naar Amsterdam als naar Londen. KLM is voor reizigers uit deze regio daarom ook een sterke concurrent voor British Airways die op dit moment al vijf keer per dag heen en weer vliegt naar Londen-Heathrow. Fahmi Mahjoub, General Manager van KLM, is enthousiast over de verhoging van het aantal vluchten. “We kijken er naar uit om de passagiers tussen Amsterdam en Newcastle een nog beter aanbod te bieden. Vanuit Schiphol is er de keuze uit een groot aantal wereldwijde bestemmingen”, aldus Mahjoub.

Uitgelichte afbeelding: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *