Vliegverkeer op Eindhoven zaterdag ontregeld door klimaatactie1 min leestijd

Goed eerste kwartaal voor Eindhoven Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Door een aangekondigde klimaatactie van Extinction Rebellion is het vliegverkeer op de luchthaven van Eindhoven komende zaterdag ontregeld. Onlangs schreven we ook al over Eindhoven Airport dat in 2027 gedurende vijf maanden de deuren moet sluiten vanwege aangrijpende werkzaamheden.

Vliegverkeer Eindhoven zaterdag ontregeld

Ongeveer twee maanden geleden liet Extinction Rebellion weten op zaterdag 23 maart 2024 met acties te komen op Eindhoven Airport. Volgens de klimaatclub zou de luchthaven bij Eindhoven niet snel genoeg verduurzamen. Op de Brabantse luchthaven vreest men daarom dat activisten komende zaterdag het airsideterrein gaan betreden om zo vliegtuigen tegen te houden. Hierdoor kunnen vliegtuigen ook niet bijtanken waardoor er mogelijk vertraging en uitval van vluchten zal ontstaan. Hierdoor gaan verschillende maatschappijen hun vluchten komende zaterdag verplaatsen naar andere nabijgelegen luchthavens.

Review Retourtje Eindhoven - Kopenhagen met Transavia | Economy Class | Boeing 737-800
Door een klimaatactie van Extinction Rebellion is het vliegverkeer op Eindhoven Airport komende zaterdag ontregeld. (Foto: InsideFlyer – Marco)

Zo zal Transavia volgens het AD al zeker veertien vluchten naar Schiphol en Antwerpen overplaatsen. Ook zou Transavia al zeker twee vluchten hebben geannuleerd. Daarnaast zou ook TUI een vlucht hebben overgeheveld naar Antwerpen. WizzAir zou twee vluchten hebben vervroegd om zo de klimaatactie te omzeilen.

Niet de eerste keer

TransDat Extinction Rebellion een klimaatactie houdt is niet de eerste keer. In het najaar van 2022 deed de klimaatclub op Schiphol ook dergelijke acties. Toen besloten activisten zich vast te ketenden aan privéjets waardoor ook toen vliegtuigen dus niet konden vertrekken. Tot nu toe komen deze activisten er steeds mee weg aangezien ze niet door het Openbaar Ministerie zijn vervolgd.

Uitgelichte afbeelding: Eindhoven Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *