Eindhoven Airport vanaf februari 2027 voor 5 maanden dicht1 min leestijd

Goed eerste kwartaal voor Eindhoven Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Er bestaan op dit moment plannen om Eindhoven Airport vanaf februari 2027 gedurende vijf maanden vanwege renovatiewerkzaamheden te sluiten. Eerder schreven we al over dit grootschalige onderhoud van de Eindhovense luchthaven. Toen werd bekend dat deze werkzaamheden in ieder geval niet voor 2027 zullen plaatsvinden.

Eindhoven Airport vanaf februari 2027 voor 5 maanden dicht

Nu is er meer duidelijkheid over de exacte periode waarin deze plannen zullen worden uitgevoerd. Dit heeft de luchthaven onlangs aan het ANP laten weten. Februari 2027 ligt natuurlijk nog wel bijna drie jaar in de toekomst. Er moet ook nog een brief worden uitgestuurd naar de Tweede Kamer over deze plannen. Het Ministerie van Defensie, die eigenaar is van de Brabantse luchthaven, wil daarom ook pas reageren nadat de brief is aangekomen. Ondertussen ontstaat er bij verschillende luchtvaartmaatschappijen die veel op Eindhoven vliegen al wel de nodige onrust. Zo zullen bijvoorbeeld Transavia en TUI wel voor een oplossing moeten zoeken. De maatschappijen hebben het al over nabijgelegen luchthavens in het buitenland.

Review Retourtje Eindhoven - Kopenhagen met Transavia | Economy Class | Boeing 737-800
Eindhoven Airport moet vanaf februari 2027 voor vijf maanden dicht. (Foto: InsideFlyer – Marco)

Transavia geeft aan dat vijf maanden een lange periode is. “Tegen die tijd moeten we nog behoorlijk wat werk verrichten”, laat een woordvoerder weten. De budgetmaatschappij voert op dit moment een derde van alle vluchten uit op Eindhoven Airport. Ook bij TUI moet men aan alternatieve luchthavens denken. De maatschappij laat wel weten dit in overleg met de directie te gaan doen. De ANVR weet nog niet hoe reizigers hierop gaan reageren. “Er is in ieder geval wel nog bijna drie jaar de tijd om gepaste oplossingen te vinden”, laat een woordvoerder weten.

Uitgelichte afbeelding: Eindhoven Airport