Singapore Airlines weer verkozen als beste airline ter wereld3 min leestijd

Review Singapore Airlines Business Class | Singapore naar Bangkok | Airbus A350-900

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In de commerciële luchtvaart zijn er diverse prijzen die jaarlijks worden uitgereikt. Denk bijvoorbeeld aan de Freddie Awards, APEX World Class Award en de Tripadvisor Travellers’ Choice Awards. Jaarlijks reikt ook Skytrax de prijs voor beste airline uit en dit jaar is Singapore Airlines als beste uit de bus gekomen. Air France krijgt een nette 7de plaats, terwijl KLM op de 25e plaatst staat.

Beste airline van 2023: Singapore Airlines

De winnaar van 2023 is een bijzondere, Singapore Airlines stoot namelijk Qatar Airways van de eerste plek. De Qatarese maatschappij stond namelijk in 2019, 2021 en 2022 op nummer 1 (in 2020 werd er geen prijs uitgereikt in verband met de pandemie). De laatste keer dat Singapore Airlines won was in 2018. Daarvoor was Qatar Airways ook meerdere keren winnaar (2015 en 2017), naast Emirates (2016) en Cathay Pacific (2014).

Goh Choon Phong, CEO van Singapore Airlines, reageerde verheugd op de prijs die hij deze week tijdens de Paris Air Show in ontvangst mocht nemen. Hij stelt dat Singapore Airlines nog steeds herstellende is van de pandemie en dat de prijs een bevestiging is van het streven naar een ‘world class travel experience’. Naast beste airline kreeg SIA ook twee onderscheidingen voor haar First Class cabine.

Qatar Airways krijgt de tweede prijs. De derde, vierde en vijfde prijs gaat respectievelijke naar ANA All Nippon Airways, Emirates en Japan Airlines. KLM staat op plaats 25. Transavia (France) staat op plek 58. TUI Airways staat op nummer 92. Brussels Airlines sluit de lijst af op de 100ste plaats.

Benieuwd naar alle airlines in de top 100? Check dan de volledige lijst hier op de website van Skytrax.

Beste maatschappijen van Europa

Skytrax kijkt ook naar welke airlines het beste zijn per werelddeel. In Europa staat Turkish Airlines op de eerste plaats, gevolgd door Air France en SWISS. Iberia en British Airways staan respectievelijk op plaats 4 en 5. De plekken 6-10 gaan naar Lufthansa, Virgin Atlantic, Finnair, KLM en Austrian Airlines. De nationale carrier van Nederland komt er dus niet heel goed uit. En Brussels Airlines en Air Belgium staan helemaal niet in de top 10. Als we alleen naar West-Europa kijken dat staat Air France op de eerste plaats, gevolgd door SWISS en British Airways. KLM krijgt dan een 7de plek. Air France kreeg overigens ook nog prijzen voor haar La Première First Class product.

Dan nog de rest van de wereld. Delta komt het beste uit de bus in Noord-Amerika, gevolgd door Air Canada en United. LATAM is de beste in Zuid-Amerika. In Afrika staat Ethiopian Airlines aan de top. In het Midden-Oosten is Qatar Airways de beste, terwijl de prijs in Azië naar Singapore Airlines gaat. In China wordt Hainan Airlines als beste gezien. En tot slot Oceanië, daar staat Fiji Airways bovenaan, met Qantas op de tweede plaats.

De beste airlines per regio kun je hier bekijken op de website van Skytrax.

Skytrax World’s Best Airline

Al sinds 1999 organiseert Skytrax het onderzoek naar de beste maatschappijen ter wereld. Dit jaar werden er zelfs 325 airlines beoordeeld in de periode van september 2022 tot en met mei 2023. Respondenten uit meer dan 100 landen werkten mee aan het onderzoek dat in zes talen beschikbaar is. De prijzen worden ook wel de Oscars van de luchtvaart genoemd.

Bron foto’s: InsideFlyer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *