Schiphol verwerkte in april ruim 5,1 miljoen passagiers1 min leestijd

goeuro

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchthaven Schiphol verwerkte in april dit jaar ruim 5,1 miljoen passagiers. Dit is alweer een enorme stijging vergeleken met 12 maanden geleden toen de luchthaven nog 4,4 miljoen passagiers verwerkte. Schiphol verwerkte in 2022 ruim 25 miljoen passagiers.

51 miljoen passagiers via Schiphol in april

Schiphol verwerkte afgelopen maand in totaal 5.128.555 passagiers en dat is een stijging van maar liefst 15,6% in vergelijking met april 2022. In vergelijking met voorgaande maanden bleef het aantal passagiers nagenoeg gelijk. Het aantal vluchtbewegingen steeg in april met maar liefst 8,5% in vergelijking met 12 maanden geleden. Ook is er in het goederenvervoer dit keer een stijging te zien van 2,9%. Het vervoerde tonnage vracht is ten opzicht van april 2022 gedaald, van 116,895 naar 113.459. We zitten met deze cijfers weer bijna op het niveau van 2019. Al is er wel nog meer groei nodig op weer op dit niveau te komen.

schiphol vertrekhal
Schiphol verwerkte in april 2023 ruim 5,1 miljoen passagiers. (Foto: Schiphol)

Alle cijfers kun je bekijken op de website van Schiphol. In het aantal passagiers worden niet-betalende reizigers, baby’s en crew overigens ook meegerekend. De internationale telwijze van luchtvaartverkeer telt overstappende passagiers zowel bij aankomst als bij vertrek.

Komende maanden

Natuurlijk is het goed om te zien dat Schiphol in maart 2023 ruim 5,1 miljoen passagiers heeft verwerkt. Dat is weer een fantastische stijging vergeleken met 12 maanden geleden. Onlangs won KLM nog een rechtzaak tegen het kabinet omtrent een maximum op het aantal vluchten. JetBlue kondigde later zelfs nog aan aankomende zomer toch nog op Schiphol te gaan vliegen. Het is natuurlijk afwachten of Schiphol de zomermaanden zonder problemen door kan komen. Ondanks dat veel reizigers tegenwoordig voor Brussels Airport kiezen, verwacht Schiphol ook deze zomer veel drukte.

Uitgelichte afbeelding: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *