Eindhoven Airport gaat strategische samenwerking aan met Flixbus2 min leestijd

Flixbus gaat samenwerking aan met Eindhoven Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Busvervoerorganisatie Flixbus en luchthaven Eindhoven Airport gaan een samenwerking aan.  Zo kun je straks direct vanaf de luchthaven reizen naar bijvoorbeeld Brussel, Antwerpen en Parijs.

Eindhoven Airport gaat samenwerken met Flixbus

De eerste busverbindingen gaan in juni van start. In de komende weken zal de dienstregeling uitgebreid worden met Amsterdam, Brussel, Antwerpen en Parijs. Op termijn zullen de frequenties en bestemmingen verder worden uitgebreid. Volgend jaar zal er gekeken worden of er meer bestemmingen bijkomen. Zo valt te denken aan Hamburg, München en Berlijn.

Met het aangaan van de samenwerking zijn er straks meer bestemmingen bereikbaar vanaf Eindhoven Airport. Naar de aangeboden bestemmingen zijn geen directe vluchten beschikbaar. Dit komt mede vanwege duurzaamheidsredenen. Hierdoor is er dus een alternatief beschikbaar voor reizigers.

Eindhoven Airport ©Twycer

Een aantal bestemmingen zijn nu ook al met Flixbus bereikbaar vanaf het centrum in Eindhoven. Het is op dit moment niet duidelijk of de halte verplaatst wordt naar de luchthaven of dat de bestemmingen vanaf de luchthaven additioneel opgenomen worden in het netwerk. Op deze pagina van Eindhoven Airport kun je binnenkort het Flixbus schema en bestemmingen vinden.

Als je met Flixbus reist vanaf de luchthaven, dan kun je parkeren op de luchthaven. Er zijn diverse mogelijkheden waaronder op Parkeerterrein P3. De luchthaven bouwt daar momenteel ook een tweedehands parkeergarage om de capaciteit te vergroten. Met een ANWB lidmaatschap krijg je ook 10% korting op het parkeertarief op de officiële parkeerterreinen/garages van de luchthaven. De korting is geldig voor P1, P3, P4 en P5. Boeken kun je doen via de website van de ANWB.

Reis je met het vliegtuig vanaf de luchthaven, dan kun je ook gebruik maken van de Aspire lounge. Deze lounge is te vinden op de eerste verdieping van de Brabantse luchthaven. Heb je een Privium Pas, dan kun je gratis gebruik maken van de lounge. Ook met een Priority Pass, Lounge Key of Lounge Pass lidmaatschap kun je toegang krijgen tot de lounge. De lounge is dagelijks geopend.

Afbeeldingen ©EindhovenAirport/Twycer, Flixbus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *