Routenieuws zomer 2019 Air France2 min leestijd

Routenieuws zomer 2019 Air France

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Franse Air France kondigde vorige week nog aan te stoppen met Joon en introduceerde ook een nieuwe a la carte menu in de premium cabines. Met het vertrek van Joon voor de zomer van 2019 zullen verschillende vluchten worden overgenomen door Air France. Exact is echter nog niet duidelijk hoe dat er uit gaat zien. Wat wel al duidelijk is dat Air France enkele nieuwe bestemmingen zal gaan aanvliegen. Eerder schreven we al over de nieuwe bestemming in Servië en Georgië. Daarbij zullen nog enkele bestemmingen worden toegevoegd. In dit routenieuws zullen we de nieuwe bestemmingen voor zomer 2019 dan ook voor je op een rijtje zetten.

Verhoging capaciteit

Nieuwe bestemmingen waren eerder dus al Tbilisi in Georgië en Belgrado in Servië. De Fransen laten het niet bij deze bijzondere bestemmingen. Nee er zullen nog enkele nieuwe bestemmingen bij komen en eerder toegevoegde bestemmingen worden doorgezet.

In de zomer van 2018 voegde Air France de volgende bestemmingen toe:

  • Bari, Italië,
  • Cagliari, Italië,
  • Dubrovnik, Kroatië,
  • Ibiza, Spanje.

Routenieuws zomer 2019 Air France

De capaciteit van deze bestemming zal verder verhoogd worden. Vanaf de zomer zal HOP! naar Cagliari gaan vliegen met een Embraer 190 en Embraer 175. De capaciteit neemt toe met 14%. Naar Bari zal gevlogen gaan worden met een A319 en A320 in plaats van een A318. Hierdoor wordt de capaciteit verhoogd met 40%. Naar Dubrovnik zal er een toename in capaciteit zijn van 150%. Vanaf 6 april zal er vanaf Parijs gevlogen worden met een A319 of A320 op zaterdag. Ook naar Ibiza zal een verhoging in capaciteit zijn, namelijk van 130%. Vanaf 13 april zal Air France naar deze bestemming vliegen met een A318.

Nieuw bij Air France

Vanaf zomer 2019 komen er zeker ook nog vier nieuwe bestemmingen bij binnen Europa. Wellicht volgen er binnenkort nog meer. Zeker vliegt Air France naar het Griekse Heraklion, vanaf 17 juli maximaal drie keer per week. Naar het Italiaanse Palermo zal er maximaal vier keer per week worden gevlogen. Dit zal gebeuren vanaf 18 juli met een A319. Nog een andere zonnige bestemming in Italië is Olbia op Sardinië. Vanaf 15 juli zal hier maximaal vier keer per week op gevlogen worden met een Embraer 190. De laatste nieuwe bestemming is Split. Deze zal vanaf 16 juli worden aangevlogen met een A318 of A319. Air France zal deze bestemmingen blijven aanvliegen tot en met 1 september 2019. Het is nog niet geheel duidelijk op welke dagen de nieuwe bestemmingen aangevlogen worden. Zodra Air France dit bekend maakt zullen we hierover berichten.

Routenieuws zomer 2019 Air France

Beeldmateriaal: Air France

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *