Norwegian stopt met lounge toegang voor aantal premium passagiers

Positieve kwartaalresultaten bij Norwegian

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Norwegian heeft aan boord van haar B787 toestellen een economy en een premium economy cabine. Voorheen hadden alle passagiers die een ticket hadden voor de premium economy cabine toegang tot een lounge (als deze beschikbaar is op het desbetreffende vliegveld), maar volgens OMAAT is dat niet meer het geval voor alle passagiers.

Norwegian stopt met lounge toegang voor aantal premium passagiers

Je kunt twee soorten tarieven boeken voor de premium economy cabine, namelijk ‘Premium’ en ‘PremiumFlex’. Voorheen had je toegang tot de lounge ongeacht welk tarief je had geboekt, maar vanaf 22 december jl. heb je dat niet meer bij het ‘Premium’ tarief. Doorgaans betaal je daar ook het minste voor. Heb je een ticket geboekt vóór 21 december in de ‘Premium’ cabine, dan ontvang je nog wel steeds toegang tot een lounge als deze beschikbaar is op de luchthaven.

Voor de toegang tot de lounge heb je wel een voucher nodig. Deze krijg je bij de check-in balie. Heb je dus online ingecheckt en vlieg je zonder bagage, dan moet je dus nog wel langs de check-in balie om deze voucher op te halen. Vervolgens toon je die voucher bij de ingang van de lounge waarna je er toegang tot krijgt.

Norwegian ticket
Norwegian premium economy tarieven ©Norwegian

Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen krijg je geen toegang tot een lounge als je in de premium economy cabine vliegt. Heb je een elite status, dan krijg je die natuurlijk wel. Er zijn wel uitzonderingen op deze regel, want een premium economy passagier bij SAS zonder elite status krijgt bijvoorbeeld ook toegang tot de lounge. Des al niet te min blijft het dus genereus voor Norwegian om een lounge aan te bieden, daar zij zich met name focussen op de lagere tarieven (low-cost).

Hieronder kun je een video bekijken van deze premium economy cabine aan boord van de Norwegian B787.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *