Review: Norwegian Airlines Premium Cabin naar de VS vanuit Londen Gatwick

norwegian, review, premium cabin

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

InsideFlyer was een tijdje geleden uitgenodigd om de Norwegian Airlines Premium Cabine te reviewen tijdens een retourvlucht naar de VS: LGW-JFK en LGW-SEA. Alhoewel iedereen ervan houdt om business of first class te vliegen, er zit wel een prijskaartje aan vast. De Norwegian Premium Cabine is een interessant product, omdat deze Premium Cabine meer comfort biedt dan de meeste Premium Economy klassen die andere maatschappijen aanbieden. Het is veel goedkoper dan business class (tenzij je een mega error faire weet te boeken!). Daarnaast gaat Norwegian vanaf mei AMS-JFK vliegen dus heb je zo alvast een eerste indruk wat je kunt verwachten.

De Premium Cabine

  • Comfortabele stoel – met 109 tot 177 cm seat pitch: 140 cm beenruimte. Het is zeker geen plat bed, maar je kunt de stoel ver genoeg naar achteren laten zakken voor een goede nachtrust. Er is een aangepaste voetensteun.
  • In-flightentertainment met aanraakscherm – kan ook gebruikt worden om iets te bestellen in het vliegtuig of van de webshop
  • USB aansluiting bij iedere stoel (breng wel een adapter mee)

Je ontvangt daarnaast..

  • Een 3-gangen menu
  • Gratis drinken tijdens de gehele vlucht
  • Premium diner en een lichte maaltijd/ontbijt
  • Stoelreservering
  • 2 stukken ruimbagage x 20 KG
  • Fast track security (indien aanwezig)
  • Loungetoegang op sommige luchthavens. Op dit moment is het tijdelijk mogelijk om je loungeervaring op Londen Gatwick gratis te upgraden naar ‘Clubrooms’, als je de lounge boekt via de Norwegian Reward website.

De stoelen zitten comfortabel en bieden veel ruimte. De hoofdsteun is te verstellen. Het aanraakscherm werkt prima en alhoewel je er zeker geen diploma voor nodig hebt om te weten hoe het werkt, kan het wel even duren voordat je precies doorhebt hoe het werkt als je voor de eerste keer een dergelijk aanraakscherm ziet. Als je eenmaal doorhebt hoe het werkt is het heel eenvoudig om door het menu te bladeren om een gepaste film te vinden of een snack/drankje te bestellen. Als je iets bestelt wat niet in het gratis assortiment zit, kun je gewoon met creditcard betalen door de instructies op het scherm te volgen. Je haalt je kaart door de gleuf onderaan het scherm en zo kun je eenmalig betalen of het product toevoegen tot het winkelwagentje om later alles in een keer te betalen.

De stoel is wel wat moeizaam te verstellen. Het kostte enige moeite om de stoel naar achteren te doen en de voetensteun te verstellen, die gaan wat stroef. Dat is een punt waar Norwegian aan kan werken. Echter was dit wel al verbeterd in de nieuwe Premium Cabine die onze Deense collega’s onlangs uitprobeerden.

Service

Toen we de Dreamliner binnenkwamen werden we vriendelijk begroet door de vrolijke, maar toch professionele crew. Alles werd met een glimlach gedaan, althans op deze vluchten. We werden begroet door twee mannen in de bekende geruite jackets die we op onze terugvlucht van LGW naar SEA weer tegenkwamen. Ze herkenden ons direct!

Na een leuk praatje namen we plaats in de Premium stoelen en werd ons eerste drankje geserveerd terwijl de andere passagiers nog aan het boarden waren. Een verbeterpunt is zeker de muziek die op de achtergrond wordt afgespeeld tijdens het boarden. De muziek stond vrij hard en het was nogal een rare combinatie muziek – afwisselend van Katy Perry tot iets dramatisch. We hadden het hier nog even over met een van de stewards en deze zei dat hier aan gewerkt wordt – probleem opgelost!

Alles wat we bestelden werd keurig binnen vijf minuten bij onze stoel gebracht. Eenmaal werd iets per ongeluk naar een andere passagier gebracht. Deze meneer nam het drankje aan alsof hij het besteld had (waarom ook niet!?). Na weer opnieuw besteld te hebben had de steward meteen door wat het probleem was en verontschuldigde zich.

Eten en drinken

Als je Premium vliegt krijg je twee maaltijden: een grote maaltijd dat dient als diner en een lichte maaltijd dat dient als lunch/ontbijt (afhankelijk van de tijdzone). Alle draken zijn gratis, zowel alcoholische als niet-alcoholische dranken. Ook biedt Norwegian een aantal cocktails aan, afgestemd op de bestemming – en we spreken uit ervaring wanneer we zeggen dat ze niet zuinig zijn met de sterke drank die ze gebruiken! De kwaliteit van het eten was behoorlijk goed: het brood werd warm opgediend en was smakelijk. Het vlees was mals en de maaltijden werden keurig warm opgediend. Het smaakte beter dan het er uitzag. Een impressie van de maaltijden:

Het entertainment systeem

Het systeem werkte goed. Het menu was gemakkelijk te bedienen en is erg handig om snacks en dranken van te bestellen. Er is een up-to-date aanbod aan games, series en films. Ik keek Wonder Women en speelde een spel met een soort van spookachtige kat. De koptelefoon was niet van de beste kwaliteit, maar het kon erger.

Ramen

De ramen van de 787 Dreamliner zijn 65% groter dan normaal en hebben een dimmende functie waardoor je zelf kan bepalen hoeveel lichtinval je wilt. Ik vond dit geweldig, maar andere mensen missen de oude raampjes. Wel wordt het snel erg donker in de cabine wanneer meerdere mensen hun ramen dimmen en dan zijn de plekken waar dat niet gebeurd weer erg fel.

Luchtfiltratie

Een van mijn favoriete onderdelen van de 787 Dreamliner! Het maakt een groot verschil. Ik heb niet snel last van een jetlag, maar na een lange vlucht ben ik altijd zowat volledig uitgedroogd, hoeveel water ik ook drink tijdens de vlucht. Dit veroorzaakt droge lippen en hoofdpijn komt ook vaak voor. Met de verbeterde luchtfiltratie in de Dreamliner behoren deze problemen echter (bijna helemaal) tot het verleden.

Bagagevakken

De bagagevakken zijn erg ruim en door het design ziet alles er groter uit dan het in werkelijkheid is. De steward vertelde ons over de geheime slaapplekken in deze bagagevakken. We zagen echter geen crewleden in de bagagevakken toen we deze openden…

Conclusie

Als je voor Norwegian Premium Cabine kiest betekent het dat je een comfortabele vlucht zult hebben. De crew was vriendelijk en professioneel. Het eten was redelijk goed. Het comfort van de stoelen kon beter: iets meer flexibiliteit en misschien een paar inches meer ruimte om de stoel naar achteren te doen. Het is echter belangrijk om te weten dat dit geen business class is en de prijs laat dit zeker zien. Over het algemeen hadden we een goede ervaring en de waarde versus de prijs is het gewoonlijk meer dan waard op long-haul vluchten.

Happy flying met Norwegian

360 graden video van de Premium Cabine:

Heb jij weleens met Norwegian in Premium gevlogen? Hoe heb jij dit ervaren?

Houd er rekening mee dat InsideFlyer te gast was bij Norwegian op deze vluchten, maar dat we de vlucht hebben beoordeeld zoals we dat normaal gesproken ook doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *