Schiphol wint prijs voor beste medewerkers van Europa

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dat onze nationale luchthaven tot de modernste en meeste efficiënte vliegvelden behoort wisten we al. Nu is Amsterdam Airport Schiphol ook officieel bekroond voor haar uitmuntende medewerkers. Volgens Skytrax zijn de medewerkers van het vliegveld Schiphol de beste van alle Europese vliegvelden. Bijna 14 miljoen passagiers gaven hun mening over deze en andere onderwerpen van check-in tot het aan boord gaan op meer dan 500 luchthavens.

World Airport Awards

De Awards werden vorige week uitgereikt in Stockholm in de EXPO Passenger Terminal. Voorafgaand aan de uitreiking is uitgebreid onderzoek gedaan onder maar liefst 13,71 miljoen passagiers van nagenoeg alle airlines, uit 100 verschillende landen. De data werd verzameld tussen augustus 2017 en februari 2018. Ruim 550 vliegvelden werden beoordeeld op check-in, aankomstfaciliteiten, transfers, shopping, security en douane. De vragenlijst werd aangeboden in het Engels, Spaans en Chinees.

André van den Berg, Chief Commercial Officer van Schiphol, nam de award in ontvangst (Bron: Schiphol).
André van den Berg, Chief Commercial Officer van Schiphol, nam de award in ontvangst (Bron: Schiphol).

Schiphol

Een belangrijk deel van de ervaring op een vliegveld bestaat uit contact met de medewerkers. Vooral de houding, efficiëntie en vriendelijkheid van de medewerkers werd positief beoordeeld. Schiphol is tevreden met het resultaat van dit jaar en ziet de prijs als bekroning op de inzet van de medewerkers. De afgelopen maanden zijn niet altijd gemakkelijk geweest. De groei van de luchthaven wordt aan banden gelegd, terwijl de nationale luchthaven moeite heeft om op piekmomenten de wachttijden te beperken. Het is dan extra knap dat de medewerkers alsnog zo’n hoog serviceniveau bieden.

Beste vliegveld

Voor het zesde jaar op rij werd Changi Airport in Singapore gekozen als beste vliegveld ter wereld. Schiphol staat op plaats 12 en is daarmee een plaats gedaald ten opzichte van vorig jaar. Tokyo Haneda moest dit jaar haar tweede plaats afgeven aan Incheon Seoul Airport. Tokyo Haneda staat nu zelf op een derde plaats.

Op welk vliegveld heb jij de beste ervaring gehad? Waar voel jij je helemaal thuis? En ben je het eens met de prijs voor de Amsterdamse luchthaven? Laat het weten in een reactie onder het artikel of op ons forum!

(Bron: Schiphol en Skytrax World Airport Awards)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *