Review: Air France Lounge New York JFK Lounge Terminal 15 min leestijd

Review - Air France Lounge New York JFK Lounge Terminal 1

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Onlangs maakte ik een reis door het oosten van de Verenigde Staten. Hierbij bezocht ik onder andere het bruisende New York, het historische Boston en wat tussengelegen plekken zoals Providence en New Haven. Zowel op de heenvlucht als de terugvlucht vloog ik met Air France in de jumbojet, de Airbus A380 waar je hier de review over kunt lezen. Helaas faseert Air France dit toestel nu versneld uit, dit in verband met de Coronacrisis en de verminderde vraag naar vliegreizen. Alvorens mijn vertrek terug richting Europa maakte ik gebruik van de Air France lounge op de luchthaven van New York JFK. In dit artikel lees je dan ook de review over de Air France Lounge New York JFK in Terminal 1.

Locatie Air France Lounge

Na een reis vanuit hartje New York, reisde ik per trein en metro af naar de luchthaven New York JFK (JFK). Aangezien ik met Air France vloog, stapte ik bij Terminal 1 uit. Vanuit hier vliegt onder andere Air France, maar ook andere SkyTeam partners zoals Alitalia, Korean Air en China Eastern.

Review - Air France Lounge New York JFK Lounge Terminal 1
Plattegrond van JFK Terminal 1
Bron: jfkairport.com

Nadat je bent aangekomen op luchthaven in Terminal 1, kom je al vrij snel bij de incheckbalies. Deze zijn goed georganiseerd, hierdoor ben je vlot van je ruimbagage af. Hierna begeef je je naar de paspoortcontrole en security. Terminal 1 is niet zo heel groot, dus je bent vrij vlot van plek A naar plek B. Ben je langs de paspoortcontrole en security, dan kom je in een shopping- en dininggebied.

Deze diashow vereist JavaScript.

Er zijn verschillende winkeltjes en restaurantjes waar je je tijd kunt doorkomen. Heb je toegang tot de Air France Lounge New York JFK Terminal 1, wandel dan in de richting van Gate 1. Hier bevindt zich namelijk de Air France Lounge New York JFK Terminal 1.

Deze diashow vereist JavaScript.

Entree & overview

Eenmaal aangekomen bij de Air France Lounge in Terminal 1 van de luchthaven New York JFK, kom je binnen via schuifdeuren in de lounge. Meteen rechts vooraan bevindt zich de aanmeldbalie. De medewerker van de lounge heet je hier vriendelijk welkom en na het scannen kun je de lounge in.

Review - Air France Lounge New York JFK Lounge Terminal 1
Aanmeldbalie

Als Business Classreiziger kun je middels een trap aan de rechterzijde van de lounge naar boven. Hier is een Business Class gedeelte. Hier wordt ook het onlangs ingevoerde Night Service voor Business Classreizigers aangeboden.

Review - Air France Lounge New York JFK Lounge Terminal 1
Trap naar het gedeelte voor Business Classreizigers

Op de benedenverdieping heb je een grote ruimte voorzien van verschillende zitjes rondom het raam en verder verspreid over dit gedeelte. Centraal bevindt zich een buffet en drankencorner, speciaal voor de versnaperingen. Ook is er nog een douche en sanitairruimte, evenals de La Prairie Spa.Review - Air France Lounge New York JFK Lounge Terminal 1

Toegang

Om toegang tot deze Air France Lounge in Terminal 1 van New York JFK te krijgen moet je aan een van onderstaande voorwaarden voldoen:

  • In het bezig zijn van een Business Classticket bij Air France of SkyTeam partner,
  • Je bent een Flying Blue of SkyTeam Elite Plus lid,
  • Koopt loungetoegang voor 6.000 Miles of $50,- per persoon.

De lounge is normaal geopend tussen 6 uur in de ochtend en 1 uur middernacht.

Zitruimtes

Zoals eerder aangegeven zijn er grote raampartijen in de lounge. Vanuit het raam heb je uitzicht op de AirTrain en een deel van de gates. Bij het raam staan lage fauteuils. Verder zijn hier over de gehele ruimte hogere tafeltjes met stoelen te vinden. De ruimte wordt in kleinere ruimtes verdeeld door verschillende wanden die zijn geplaatst. Alles in rustige en natuurlijke kleuren, dit zorgt voor een aangename sfeer in deze Air France Lounge New York JFK Terminal 1.

Deze diashow vereist JavaScript.

Eten & Drinken

Deze Air France Lounge New York JFK beschikt over een ruime keuze aan eten en drinken. Afhankelijk van de dag zijn er andere gerechten beschikbaar. Aangezien ik er in de avond was, waren er voornamelijk warme maaltijden en wat salades. Bij de verschillende gerechten stonden bordjes met de naam van het gerecht. Er is ook een vriezer met heerlijke Häagen-Dazs ijsjes.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ook zijn er koelkasten met verschillenden non-alcoholische en alcoholische dranken. Verder is er een groot Nespresso apparaat waar je middels pads koffie kunt zetten, of een ander koffiedrankjes.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het aanbod aan eten en drinken is prima. Het geheel wordt continue aangevuld en schoongemaakt. Hierdoor is dit gedeelte van de lounge ook goed verzorgd. Persoonlijk vond ik het wel jammer dat in dit eet- en drink gedeelte ook zitplekken gesitueerd waren. Geheel rustig plaatsnemen kon hier dus niet.

Ontspannen

De Air France Lounge heeft de beschikking over prima WiFi, waardoor je nog wat zou kunnen werken, een filmpje kunt kijken of contact met het thuisfront kunt hebben. Verder is er een krant- en tijdschriftencorner aanwezig bij de ingang van de lounge. Hier vind je zowel lokale als internationale kranten en tijdschriften. Review - Air France Lounge New York JFK Lounge Terminal 1Ook in dit gedeelte bevindt zich de La Prairie Spa, waar je verschillende spa behandeling kunt ondergaan. Zorg dat je bij aankomst gelijk reserveert, want er is maar beperkt plaats. Op deze website lees je meer over deze La Prairie Spa.

Deze diashow vereist JavaScript.

Wil je jezelf nog even opfrissen in de lounge alvorens (verder) te reizen? Maak dan gebruik van de douches in deze lounge in Terminal 1. Reserveer een plekje bij de aanmeldbalies bij binnenkomst, of check op het moment dat je wilt gaan of er nog plek is. Er zijn ook hier een beperkt aantal plekken, dus wees op tijd. Het sanitair is netjes, ruim en schoon. Heb je een amenitiekit nodig, geef dit dan bij de aanmeldbalie aan. Denk bijvoorbeeld aan een scheermesje of deodorant.

Deze diashow vereist JavaScript.

Foto’s: MdTurck

Overzicht

Publicatie Datum

23 May 2020

Voordelen

- Moderne lounge, verdeelt over twee etages.
- Vriendelijk en behulpzaam personeel.
- Lekkere maaltijden/snacks.
- Goede Wifi.
- Goede spabehandelingen.
- Schone lounge en sanitair.
- Je bent vlot bij de vertrek gate.

Nadelen

- Lounge is niet heel groot, het kan dus best druk zijn.

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten+Drinken

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Deze Air France Lounge op de luchthaven van New York JFK in Terminal 1 is een moderne lounge. De lounge is voorzien van de belangrijkste gemakken voorafgaand aan je (volgende) reis. Het personeel in de lounge is erg vriendelijk en probeert je zo goed als mogelijk te helpen. De lounge is verder erg netjes en heeft een rustige uitstraling. Ook qua eten en drinken kom je hier niets te kort. Er wordt gezorgd voor lekkere maaltijden en snacks. De Air France Lounge New York JFK in Terminal 1 is dus een prima lounge voor een bezoek.

5 min leestijd">
3.3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *