Etihad overweegt A380 toestellen aan de kant te zetten

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Veel luchtvaartmaatschappijen sturen bepaalde toestellen zoals de Boeing 747 en A380 eerder met pensioen. Dit komt doordat er door de huidige omstandigheden minder vraag is. Zo besliste KLM een paar maanden geleden om alle Boeing 747 toestellen direct met pensioen te sturen. Ook Air France maakte deze week bekend om direct te stoppen met het inzetten van de A380 toestellen. Deze week werd bekend dat ook Etihad vroegtijdig wil stoppen met de inzet van de A380, althans dat overweegt de maatschappij. Ook laat Etihad weten om waarschijnlijk nooit de bestelde A350 toestellen in te zetten.

Etihad overweegt A380 inzet teostellen

Er gaan geruchten rond dat Etihad overweegt om definitief te stoppen met de inzet van de 10 Airbus A380 toestellen. De maatschappij laat weten dat er de komende jaren veel minder vraag zal zijn door de uitbraak van COVID-19. Bovendien heeft Etihad het de laatste jaren financieel zwaar en het laten uitfaseren van de A380 is dan net als bij Air France een manier om de kosten te drukken. Het is erg jammer dat Etihad overweegt om deze beslissing te nemen, want juist met de A380 straalt Etihad veel allure uit. De eerste A380 van Etihad werd geleverd in 2014 en de laatste in 2017.

Juist de A380 straalt allure uit (foto: Sander de Jonge)

Bestelde A350 toestellen nooit in gebruik

Dat is echter nog niet alles. Etihad overweegt namelijk ook om de bestelde A350 toestellen nooit te willen gebruiken. Etihad bestelde in totaal 5 Airbus A350-1000 toestellen en het eerste toestel is al geleverd en heeft zelfs al de Etihad livery. Als Etihad daadwerkelijk besluit om deze 5 bestelde toestellen nooit te willen gebruiken is het een duur grapje geweest voor de maatschappij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *