Vernieuwde Air France Lounge op JFK

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Deze week opende Air France haar vernieuwde lounge op het vliegveld van New York (JFK). De vernieuwingen zijn voornamelijk doorgevoerd in het restaurantgedeelte. Vanaf februari 2019 zullen er nog andere vernieuwingen opgeleverd worden. De Franse maatschappij biedt hier nu de zogenaamde Night Service. Dit houdt in dat je de maaltijd die je normaal aan boord krijgt nu al in de lounge geserveerd krijgt. Dan heb je aan boord alle tijd om uit te rusten.

Dining experience

De airport lounge van Air France op JFK werd in 2014 geopend. Deze lounge is gevestigd in Terminal 1 en is toegankelijk voor First en Business Class passagiers van de maatschappij zelf en partners. Ook Flying Blue Gold en Platinum deelnemers zijn welkom. De lounge is geopend vanaf 6.00 uur in de ochtend en sluit om 1.30 uur ’s nachts in de zomer. En om 0.30 uur ’s nachts in het winterseizoen.

Het restaurantgedeelte heeft nieuw meubilair gekregen en moet nu de uitstraling van een Franse brasserie hebben. Blauwe en grijze kleuren moeten bezoekers een rustgevende omgeving bieden. Het restaurant heeft 34 tafeltjes waaraan twee reizigers plaats kunnen nemen. Er zijn ook tafels voor grotere gezelschappen.

Night Service

Reizigers op in aanmerking komende vluchten kunnen gebruiken maken van de zogenaamde Night Service. Deze service is voornamelijk bedoeld voor de zakelijke reiziger tussen New York en Parijs. In de lounge krijg je dan al een avondmaaltijd geserveerd. Net als aan boord krijg je dan een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Wijn en champagne wordt uiteraard ook geserveerd bij het diner.

Het vernieuwde restaurantgedeelte van de Air France Lounge te JFK (Bron: Air France)
Het vernieuwde restaurantgedeelte van de Air France Lounge te JFK (Bron: Air France)

Omdat je dan tijdens de vlucht niet meer hoeft te eten heb je alle tijd om uit te rusten. Bijvoorbeeld in Business Class. Mocht je alsnog trek krijgen tijdens de vlucht dan is het mogelijk om alsnog een maaltijd geserveerd te krijgen. Uiteraard krijg je het ontbijt gewoon geserveerd voor landing op het vliegveld van Parijs. Volgens de Franse maatschappij is deze service interessant voor 50% van de reizigers in Business Class.

Vluchten die momenteel in aanmerking komen voor de Night Service op JFK zijn:

  • AF009 JFK-CDG: vertrekt om 22.50 uur (lokale tijd) vanuit JFK en komt de volgende dag aan om 12.00 uur (lokale tijd) op CDG;
  • AF011 JFK-CDG: vertrekt om 21.30 uur (lokale tijd) vanuit JFK en komt de volgende dag aan om 10.50 uur (lokale tijd) op CDG.

Deze vluchten worden dagelijks uitgevoerd.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *