Qatar Airways vliegt nog naar 47 bestemmingen

Uitbreiding Super Wifi bij Qatar Airways

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways vliegt normaliter naar meer dan 100 bestemmingen, maar vanwege het Coronavirus is het schema aangepast. Des al niet te min vliegt de luchtvaartmaatschappij nog steeds naar 47 internationale bestemmingen, zodat passagiers naar hun thuisland kunnen reizen.

In verband met het Coronavirus biedt de luchtvaartmaatschappij Privilege Club leden 6 maanden extra status. Meer informatie over de statusverlenging en dit loyaliteitsprogramma van de luchtvaartmaatschappij kun je hier vinden.

Qatar Airways vliegt naar vele bestemmingen

In Europa vliegt Qatar Airways nog naar 21 bestemmingen. Zo vliegt de maatschappij ook tussen Amsterdam Schiphol en Doha. Deze route wordt momenteel met een A350-900 uitgevoerd. Ook vliegt de luchtvaartmaatschappij met een A380 naar Frankfurt en Londen. Daarnaast worden er nog vluchten uitgevoerd naar bijvoorbeeld Manchester, Helsinki, Boedapest, Praag, Athene en München.

Europese bestemmingen Qatar Airways

Naast Europa vliegt de luchtvaartmaatschappij uit Qatar ook nog naar Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika, Azië en het Midden-Oosten. Vooral naar Australie zijn de afgelopen tijd meerdere vluchten per dag toegevoegd. Op die manier kunnen inwoners van de diverse landen nog terug naar hun thuisland vliegen. Ook is de capaciteit naar een aantal bestemmingen vergroot, zoals naar Melbourne en Perth.

Naar Zuid-Amerika vliegt Qatar Airways alleen nog naar São Paulo Guarulhos International Airport. Ook naar Afrika vliegt de maatschappij alleen nog naar Zanzibar en de Seychellen. Binnen het Midden-Oosten kun je alleen nog naar Teheran vliegen met Qatar Airways. Op deze pagina van de luchtvaartmaatschappij kun je de laatste informatie vinden over de vluchten en bestemmingen, daar dit snel kan wijzigen vanwege het Coronavirus.

Qatar Airways bestemmingen

Qatar Airways ticket geboekt – dit zijn je opties

Passagiers kunnen nog steeds via Doha doorvliegen naar een bestemming, maar het is niet meer mogelijk om Doha zelf in te gaan (uitzonderingen daargelaten). Heb je een ticket geboekt en vliegt de luchtvaartmaatschappij nog steeds naar je bestemming, dan kun je nog reizen.

Kun je niet meer reizen, dan kun je kiezen om je reisdata of bestemming te wijzigen, een voucher aan te vragen of je geld terug te vragen. Dit geldt voor alle tickets die uiterlijk 30 september 2020 zijn uitgegeven, en voor reizen tot 30 september 2020. Je kunt dit doen door:

  • Als je jouw ticket via een reisbureau hebt geboekt, neem dan contact op met je reisbureau om je boeking te wijzigen, je ticket om te ruilen voor een toekomstige reisvoucher of om een terugbetaling te regelen.
  • Als je rechtstreeks bij Qatar Airways hebt geboekt, wordt er automatisch een reisvoucher naar je gemaild. Deze zal gelijk zijn aan de waarde van je ongebruikte ticket – plus 10% extra, exclusief wettelijke belastingen. Als je jouw tickets liever opnieuw wilt boeken of een terugbetaling wilt regelen, kun je contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij

Alle voorwaarden en informatie kun je vinden op deze pagina van Qatar Airways.

Maatregelen Hamad International Airport (Doha)

De thuisbasis van de luchtvaartmaatschappij is Hamad International Airport (DOH). Het vliegveld neemt een groot aantal maatregelen om de veiligheid van de passagiers en medewerkers te waarborgen.

Qat de hygiënemaatregelen betreft, heeft het vliegveld strenge schoonmaakprocedures ingevoerd. De meeste niet-essentiële passagiersfaciliteiten zijn gesloten en alle dingen die passagiers aanraken worden om de tien tot vijftien minuten schoongemaakt. De gates en bus-balies worden ook na elke vlucht schoongemaakt. Het personeel is extra instructies gekregen en zij mogen ook maskers en wegwerphandschoenen dragen ter bescherming (in overeenstemming met de aanbeveling van de WHO).

Transferpassagiers worden zoveel mogelijk met een sociale afstand gecontroleerd en verwerkt. De meeste eet- en drinkgelegenheden zijn gesloten, maar er zijn er nog een aantal operationeel zodat passagiers hier toch gebruik van kunnen maken. Ook is de detailhandel gesloten, met uitzondering van een aantal essentiële winkels zoals een apotheek.  Tevens zijn de transittijden voor de vluchten geminimaliseerd en wordt er zo min mogelijk gebruik gemaakt van een bus-gate.

Passagiers die uit een land komen met een ernstige uitbraak van het Coronavirus, worden gecontroleerd met een thermische screening. Er zijn thermische camera’s geinstaleerd die de lichaamstemperatuur van elke passagier meet. Als een passagier koorts heeft zal deze naar een kliniek op de luchthaven worden gebracht ter controle. Deze kliniek heeft het vliegveld samen met de Qatari Company for Airports Operation and Management en Qatar Airways opgezet. De kliniek voert medische onderzoeken uit en kan COVID-19 gerelateerde klachten behandelen.

Qatar Airways

Afbeeldingen ©QatarAirways & GreatCircleMapper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *