Review Bose Noise Cancelling Headphones 700

Headphones_700_zilver

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Van Bose Nederland hebben we de Bose Noise Cancelling Headphones 700 gekregen om uitvoering te testen. Dit is het nieuwste model van de draadloze hoofdtelefoons van Bose. De hoofdtelefoon is verkrijgbaar in het zwart, zilver en soapstone en komt standaard met een draagetui. Er is ook een model met een oplaadbare draagetui, maar die hebben we niet getest.

Bose Noise Cancelling Headphones 700

In de doos vind je natuurlijk de hoofdtelefoon, een draagetui, USB-C oplaadkabel en een audiokabel. Ook is er een beknopte handleiding bijgevoegd. Om de hoofdtelefoon op te bergen in het draagetui, kun je de oorschelpen draaien zodat het minder ruimte in beslag neemt.

Bose 700

De hoofdtelefoon heeft een mooi design waarbij je de oorschelpen naar beneden en boven kunt schuiven. Op die manier kun je de hoofdtelefoon naar je eigen voorkeur dragen en instellen. De oorschelpen zelf zijn voor de meeste mensen groot genoeg. Op een lange vlucht van 13 uur heb ik de hoofdtelefoon goed kunnen dragen en zorgde deze niet voor irritaties zoals ik deze soms wel heb met mijn Bose QC20 headphones.

Bose 700

Verbinden, batterijduur en draagcomfort

Als je de hoofdtelefoon uit de doos haalt, dan moet je deze verbinden met een apparaat. Je kunt dit via Bluetooth doen met bijvoorbeeld je telefoon. Het makkelijkste is als je dan de Bose Music App download, gezien je daar alle instellingen kunt vinden. De hoofdtelefoon werkt ook met Siri, Google Assistant en Amazon Alexa. Je kunt er ook telefoongesprekken mee voeren waarbij je goed verstaanbaar bent door de vier microfoons die er in zitten. In een luide omgeving ben je ook goed verstaanbaar.

Een andere optie is om gebruik te maken van een audiokabel. De audiokabel komt ook van pas als je met het vliegtuig reist, gezien de meeste entertainmentsystemen in vliegtuigen niet geschikt zijn voor Bluetooth (waaronder die van KLM). Door de hoofdtelefoon via de kabel te verbinden, kun je toch gebruik maken van je eigen hoofdtelefoon. Deze kabel kun je gemakkelijk opbergen in de hoes van de hoofdtelefoon.

Bose 700

De Bose hoofdtelefoon heeft een batterijduur van 20 uur, wat vooral van pas komt als je lange reizen maakt. Mocht de batterij onverhoopt toch leeg zijn, dan is deze na een kwartier laden weer te gebruiken voor 3,5 uur. Het opladen van de hoofdtelefoon kan met de bijgeleverde USB-c kabel. Het gewicht (0,25 kg) is niet storend omdat het goed verdeeld is over de hoofdbeugel.

Bose 700

Bose Music App, noise cancelling en geluidskwaliteit

Met drukgestuurde aanrakingen kun je de hoofdtelefoon bedienen. Zo kun je gesprekken beantwoorden en beëindigen, het volumeniveau aanpassen, muziek pauzeren of naar het volgende nummer gaan door over de oorschelp heen te ‘vegen’. Met de Bose Music App kun je alles instellen, zoals je voorkeuren en het noise cancelling niveau. Daarnaast kun je via de app ook alle software updaten. Ook kun je een aantal fysieke knoppen vinden op de hoofdtelefoon, bijvoorbeeld om Bluetooth in en uit te schakelen.

Bose 700

De actieve noise cancelling is in te stellen op 11 niveaus. Dit kun je doen via de Bose Music App of via de hoofdtelefoon zelf. Via de hoofdtelefoon heb je de keuze voor drie niveau’s en voor de andere niveau’s moet je dit via de app doen. Het is ook mogelijk om de noise cancelling helemaal uit te zetten tijdens een gesprek. In de Bose Music App vind je ook alle updates, hulp bij problemen en een koppeling met Bose AR.

Bose AR
Bose AR

De geluidskwaliteit van de Bose Noise Cancelling Headphones 700 is uitstekend. Ik heb deze vergeleken met de Bose QC20 headphones, waarbij ik zeker verschil merk in kwaliteit. De 700-hoofdtelefoon klinkt erg helder en heeft een zeer goede noise cancelling. Als je deze in het vliegtuig gebruikt dan heb je een stuk minder last van het geluid van bijvoorbeeld de motoren en medepassagiers.

Specificaties Bose Noise Cancelling Headphones 700

Dit zijn de volledige specificaties van de Bose Noise Cancelling Headphones 700:

  • Hoofdtelefoon: 20,3 x 16,5 x 5,1 cm (h x b x d) 0,25 kg
  • Draagetui:21,8 x 17,9 x 6,2 cm (h x b x d) (0,18 kg)
  • Audiokabel:1,06 m
  • Usb-kabel:0,5 m
  • Bluetooth-versie: Bluetooth 5.0
  • Bluetooth-bereik: Tot 10 m
  • Oplaadtijd accu: tot 2,5 uur
  • Korte oplaadtijd: 15 minuten voor 3,5 uur
  • Gebruiksduur accu: tot 20 uur
  • Usb-c-aansluiting

Bosea_700_Headphones

Conclusie

De hoofdtelefoon heeft een hoge prijs, maar je krijgt er wel een goed product voor terug. De geluidskwaliteit is bijzonder goed en de noise cancelling is vooral handig in luide omgevingen zoals in het vliegtuig, in de luchthaventerminal of in de trein. Ook in een drukke werkomgeving komt dit goed van pas. De hoofdtelefoon heeft een batterijduur van 20 uur en mijn ervaring is dat dit voor dagelijks gebruik voldoende is. Voor langere reizen kun je deze ‘snel’ opladen zodat je er weer even tegenaan kunt. Ook het gebruik van de Bose Music app is handig omdat je daar je voorkeuren makkelijk in kunt stellen. Het nadeel is echter wel dat de hoofdtelefoon niet compact op te bergen is en dat de prijs aan de hoge kant is.

De hoofdtelefoon heeft een adviesprijs van €399,95 en is te koop bij Bose-winkels, via Bose.nl en erkende Bose-dealers.

Mocht je ervaringen hebben met de Bose Noise Cancelling Headphones 700, dan horen we die natuurlijk graag. Je kunt daarvoor ook terecht op het InsideFlyer forum.

Bose Noise Cancelling Headphones 700

Afbeeldingen ©Bose en auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *