Finnair komt met Business Class Light tariefklasse, zonder bagage

Finnair zet nieuwe A350 in op vluchten naar VS

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Finnair komt met een Business Class Light tariefsklasse, waarbij bagage niet meer inbegrepen is. Daarnaast zijn wijzigingen en annuleringen ook niet mogelijk bij dit tarief.

Deze tariefklasse is beschikbaar sinds dinsdag 31 maart 2020, voor reizen vanaf eind dit jaar. Je kunt een Business Class light ticket boeken voor reizen binnen Europa en van Europa naar Azië. Op de routes naar Noord-Amerika is dit tarief niet beschikbaar. Tevens vind je het tarief ook niet op de routes van Hong Kong naar Europa en van Singapore naar Europa.

Finnair is niet de eerste luchtvaartmaatschappij die een aanpassing maakt voor Business Class tickets. Zo heeft Emirates ook een zogenoemde ‘H’ tariefsklasse, waarbij je geen lounge toegang krijgt en een kleinere keuze qua stoelen hebt aan boord. Ook is daar geen bagage inbegrepen.

Finnair komt met Business Class light tariefklasse

Als je een ticket in deze Business Class light tariefsklasse boekt, dan kun je deze niet wijzigen of annuleren. Zelfs niet tegen een bijdrage zoals dit normaliter wel het geval is bij Business Class tickets. Daarnaast is er geen bagage inbegrepen, waar normaliter wel twee koffers van 32 kg inbegrepen zijn. Ook verdien je minder miles, namelijk 150% van de gevlogen afstand binnen het programma van Finnair. Er is echter wel een mogelijkheid om een koffer mee te nemen als je een elite status hebt.  Dit geldt ook voor een elite status bij een luchtvaartmaatschappij die aangesloten is bij de oneworld alliantie. Die voordelen gelden namelijk ook op een Business Class light ticket.

Dit is een overzicht van de nieuwe tariefsklassen die je vanaf heden kunt boeken:

Finnair tarieven

Heb je al een Business Class ticket geboekt, dan val je ook in een nieuwe tariefsklasse. Business class tarieven worden omgezet naar Business Flex. Heb je een Business Saver tarief, dan wordt deze omgezet in een Business Classic tarief

In het onderstaande overzicht kun je de exacte voordelen vinden voor langeafstandsvluchten. Deze kun je ook op deze pagina van de luchtvaartmaatschappij vinden.

Tarieven Finnair

Afbeeldingen ©Finnair

Reacties

  1. Dennis zegt

    Een business light tarief zonder die 32 kilo incheck bagage lijkt me een prima plan. Dat de advance seat reservation niet inclusief is vind ik dan wel weer niet kunnen bij een business ticket.

    Het zal ook veel uitmaken hoe zwaar je bent. Een light tarief voor als je niet te dik bent lijkt me ook wel wat. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *