Qatar Airways miles vervallen niet meer (met activiteit)

Airbus A380 van Qatar Airways (Bron: Qatar Airways)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways Privilege Club heeft deze week een wijziging aangebracht met betrekking tot het beleid van het vervallen van miles.  Vanaf nu vervallen miles als er na 18 maanden geen activiteit heeft plaatsgevonden op je account. Het programma volgt hiermee dezelfde trend als Etihad Guest.

Qatar Airways Privilege Club huidige regels

Frequent flyer programma’s hebben allemaal verschillende regels met betrekking tot het vervallen van miles. Er zijn programma’s waar miles nooit vervallen, zoals Delta SkyMiles en United MileagePlus. Ook zijn er programma’s waar je alleen een activiteit moet doen om je miles te verlengen. Tenslotte zijn er programma’s waar miles een bepaalde geldigheidsduur hebben nadat ze zijn bijgeschreven in je account. Dit was ook het geval bij Qatar Airways.

Qatar Airways Aircraft taxied op de luchthaven (Bron: Qatar Airways)
Tot nu toe hadden Qatar Airways Privilege Club miles een geldigheidsduur van 3 jaar. (bron Qatar Airways)

Miles waren namelijk 3 jaar geldig nadat je ze had ontvangen en veevervaldatum was altijd aan het einde van het kwartaal. Als je dus miles had verdiend op 19 april 2017, dan waren ze geldig tot 30 juni 2020.

Qatar Airways Privilege Club nieuwe regels

Met de nieuwe regels vervallen miles pas als je binnen een periode van 36 maanden geen activiteit hebt op je account. Een activiteit op je account kan bestaan uit het bijschrijven van miles of het uitgeven van miles. Ook het kopen van miles of het overzetten van hotelpunten telt mee als activiteit om de geldigheid van je miles te verlengen.

Qatar Airways QSuite A350-1000
Met de nieuwe regels zijn miles 36 maanden geldig zolang je activiteit hebt op je account (bron Qatar Airways)

Nieuwe leden bonus

T/m 30 September heeft Qatar Airways Privilege Club ook een actie lopen waarbij nieuwe leden een welkome bonus krijgen van 2.500 miles. Ook krijg je nog eens 5.000 extra miles en 50 Qpoints na het maken van je eerste vlucht met Qatar Airways. Met de nieuwe regels is het erg fijn om te weten dat je miles geen beperkte geldigheidsduur hebben.

Conclusie

Dit is goed zeker nieuws, aangezien nu ook de meest loyale leden worden beloond. Persoonlijk vind ik het niet erg klantvriendelijk dat miles na een paar jaar verlopen, zelfs als je een zeer veel van het programma gebruikmaakt. Het lijkt er op dat veel frequent flyer programma’s deze trend volgen. Cathay Pacific Asia miles voerde deze regels vorig jaar al door en ook Air Canada Aeroplan paste vorige week het beleid aan.

Uitgelichte afbeelding: Qatar Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *