Etihad Airways gaat weer dagelijks naar Amsterdam vliegen

Boeing 787 Dreamliner van Etihad stijgt op (Bron: Etihad)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Etihad Airways vliegt vanaf september weer dagelijks tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Nederland. Op dit moment vliegt de luchtvaartmaatschappij een aantal keer per week tussen Abu Dhabi en Amsterdam Schiphol.

Etihad Airways dagelijks naar Amsterdam

Op dit moment vliegt de luchtvaartmaatschappij op maandag, woensdag en zaterdag naar Abu Dhabi. Vanaf 6 augustus komt daar ook de donderdag bij. Op deze route is er ook een codeshare met KLM. KLM vliegt zelf ook een aantal keer per week met een B787-9 Dreamliner naar Abu Dhabi vanaf Schiphol.

Vanaf 1 september zal Etihad Airways dagelijks gaan vliegen tussen Abu Dhabi en Amsterdam Schiphol. De vluchten worden uitgevoerd volgens dit schema:

  • EY77 vertrekt om 08:25 uur uit Abu Dhabi en komt om 13:35 uur aan in Amsterdam
  • EY78 vertrekt om 15:15 uur uit Amsterdam en komt om 23:45 uur aan in Abu Dhabi

Deze vluchten worden dan uitgevoerd door een B787-10 Dreamliner. Dit toestel biedt plaats aan 267 passagiers in Economy Class. In de Business Class staan 32 stoelen in een 1-2-1 opstelling. Hierdoor heeft iedere passagier toegang tot het gangpad. De B787-10 van Etihad heeft geen First Class aan boord. Een review van een vlucht naar Abu Dhabi in de Dreamliner kun je hier vinden op InsideFlyer.

Ook naar Brussel vliegt Etihad Airways vanaf 1 september dagelijks. Deze vluchten worden uitgevoerd met een kleinere B787-9 Dreamliner.

Vlieg je van, naar of via Abu Dhabi of een andere luchthaven in de Verenigde Arabische Emiraten, dan is een Coronatest verplicht. Deze Covid-19 PCR test moet je binnen 96 uur voor vertrek laten afnemen. Op dit moment lijkt het er op dat Abu Dhabi nog gesloten is voor toeristen. Dubai is wel open voor toeristen. Kijk voor vertrek op de website van de luchtvaartmaatschappij, de website van de overheid in de VAE en op Nederlandwereldwijd voor de laatste en actuele informatie.

Etihad Airways verlengt populair stop-over programma

Afbeeldingen ©Etihad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *