Verplichte Coronatest voor VAE – o.a. Dubai & Abu Dhabi2 min leestijd

Vlieg met Emirates en krijg grootse kortingen op je overnachting

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf 1 augustus is het verplicht om een Coronatest te ondergaan als je van, naar of via de Arabische Emiraten reist. Voorheen was deze alleen verplicht voor bepaalde landen, maar vanaf deze datum is dat voor iedereen.

Vanuit Nederland vliegen KLM en Emirates naar Dubai. Vanaf 3 augustus vliegt KLM ook naar Abu Dhabi in combinatie met Muscat. Etihad vliegt ook naar Schiphol vanaf Abu Dhabi.

Verplichte Coronatest voor de Verenigde Arabische Emiraten

De Corona PCR test moet je binnen 96 uur voor vertrek laten afnemen. Deze test is zowel verplicht voor passagiers die overstappen en die in de Verenigde Arabische Emiraten verblijven. Kinderen onder de 12 jaar zijn uitgesloten. Dit geldt ook voor reizigers met een matige of ernstige handicap. Bij vertrek vanuit de VAE naar Europa moet je ook een test laten afnemen.

Voor een aantal landen heeft de overheid van de VAE een aantal laboratoria aangewezen. Op de website van de overheid kun je een overzicht vinden waar je deze test kunt laten afnemen.

Het kan zijn dat je bij aankomst nog een test moet ondergaan. Indien dat het geval is moet je in je hotel verblijven tot je het testresultaat ontvangt. Is deze positief, dan moet je in isolatie. Ook is het verplicht om de COVID-19 – DXB app te downloaden als je naar Dubai reist.

Stap je over in Dubai, dan moet je een gezondheidsverklaring invullen. Deze kun je vinden op de website van de overheid. Is Dubai je eindbestemming, dan moet je ook een quarantaine formulier invullen. Deze krijg je aan boord van het vliegtuig.

Ga je binnenkort op reis naar de Verenigde Arabische Emiraten? Lees dan goed de website van de betreffende overheid zodat je kunt voldoen aan de laatste regelgeving. Ook is het verstandig om de vluchtstatus te controleren en de website van de Nederlandse overheid. Op de website van Emirates vind je de laatste informatie voor reizen van, naar of via Dubai. Op de website van Etihad vind je de informatie voor reizen van, naar of via Abu Dhabi.

Update 5/8: hier vind je een overzicht van de aangewezen laboratoria in NL.

Emirates Boeing 777-300ER (Bron: Emirates)

Afbeeldingen ©Emirates/Dubai Media Office

Reacties

  1. Boudewijn zegt

    Voor onze reis naar Dubai gaan we de PCR test via de ‘Travel Dokter’ doen. Is met 150 euro een stuk duurder dan het huisartslab.

    Overigens zou ik het huisartslab nooit gebruiken: je MOET je volledige gegevens incl. BSN nummer of paspoortnr. opgeven alvorens je zelfs kan zien waar je kan laten testen (en of de gewenste datum beschikbaar is). De juistheid van de gegevens wordt gecontroleerd. Dit is een privacy nachtmerrie

  2. Boudewijn zegt

    De informatie in dit artikel is achterhaald. Er zijn voor Nederland wel labs aangewezen, je kan dus niet vrij kiezen, en de ingangsdatum is 24 juli.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *