Aeroplan miles vervallen na 18 maanden inactiviteit

Boeing 787-9 Dreamliner van Air Canada boven de Rocky Mountains (Bron: Air Canada)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air Canada Aeroplan heeft onlangs een wijziging aangebracht met betrekking tot het beleid van het vervallen van miles. Vanaf nu vervallen miles als er na 18 maanden geen activiteit heeft plaatsgevonden op je account. Hiermee voert Aeroplan hetzelfde beleid als bij Etihad Guest. Vorige maand kondigden beide programma’s trouwens aan nauwer te gaan samenwerken. Aeroplan komt met deze wijziging vlak voor de lancering van het nieuwe Aeroplan programma later dit jaar.

Aeroplan miles vervallen na 18 maanden inactiviteit

Vanaf nu vervallen Aeroplan miles als er na 18 maanden geen activiteit heeft plaatsgevonden op je account. Voorheen was dit slechts 12 maanden, wat een kleine vooruitgang betekent voor het programma. Een activiteit op je account kan bestaan uit het bijschrijven van miles of het uitgeven van miles. Ook het kopen van miles of het overzetten van hotelpunten telt mee als activiteit om de geldigheid van je miles te verlengen.

Air Canada Premium Economy
Aeroplan miles vervallen na 18 maanden inactiviteit. (bron Air Canada)

In het verleden waren Aeroplan miles 7 jaar geldig nadat ze waren bijgeschreven. Het nieuwe beleid is beter, omdat je eigenlijk al heel snel een activiteit hebt op je account. Zijn je miles ondertussen vervallen? Dan kun je deze laten heractiveren (niet gratis) binnen 6 maanden nadat ze zijn vervallen. Dit is zelfs gratis als je dan een vlucht met Air Canada hebt geboekt. Heb je sinds januari dit jaar een vlucht geboekt en deze moeten annuleren door corona? Ook dan wordt de geldigheid van je miles verlengd.

Uitgelichte afbeelding: Air Canada

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *