Premium Comfort update: nu zijn de Boeing 777 toestellen aan de beurt3 min leestijd

Dit is ‘m: De nieuwe KLM Premium Comfort

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM heeft vorig jaar haar nieuwe Premium Comfort cabine geïntroduceerd. Deze nieuwe cabine is nu beschikbaar in alle Boeing 787 Dreamliners. Nu is het de beurt aan de Boeing 777-200ER en B777-300ER toestellen.

Premium Comfort update: Boeing 777-200ER en B777-300ER

Sinds deze maand zijn alle KLM Boeing 787 Dreamliners voorzien van de nieuwe Premium Comfort cabine. Vlieg je met een Dreamliner, dan is de cabine dus nu gegarandeerd aan boord. Het laatste Dreamliner toestel dat voorzien is van de nieuwe cabine is de PH-BHI.

KLM gaat de nieuwe Premium Comfort cabine nu ook inbouwen in de Boeing 777 vloot. De Boeing 777-200ER en B777-300ER toestellen krijgen tegelijkertijd ook de nieuwste World Business Class aan boord.

In de nieuwe Premium Comfort cabine hebben passagiers meer comfort ten opzichte van Economy Class. De stoelen zijn groter, er is een aparte voetsteun, meer beenruimte en de stoelen kunnen verder naar achteren versteld worden. Daarnaast is er een entertainmentsysteem met een groter scherm en een noise canceling hoofdtelefoon. Passagiers krijgen ook een apart menu en kunnen kiezen uit een speciale drankselectie. Daarnaast krijgen deze passagiers ook een amenity kit.

Deze diashow vereist JavaScript.

In de World Business Class komen nieuwe Jamco Venture stoelen te staan die gebaseerd zijn op die in de Boeing 787 Dreamliners. Alle passagiers in deze cabine krijgen in de B777 vloot direct toegang tot het gangpad. Elke World Business Class stoel is nu ook voorzien van een lichtgewicht schuifdeur, die eenvoudig geopend en gesloten kan worden voor extra privacy.

In de omgebouwde Boeing 777-300ER toestellen staan straks 35 stoelen in World Business Class, 24 in Premium Comfort en 322 in Economy Class. In Economy Class zijn er 56 stoelen gereserveerd voor Economy Comfort. Per vlucht kunnen er 381 passagiers mee. Dat zijn er 27 minder dan in de oudere configuratie.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bestemmingen met de nieuwe Premium Comfort cabine

Op dit moment vliegt er een Boeing 777-300ER toestel met de nieuwe Premium Comfort en World Business Class cabines aan boord. Dit is de Orange Pride met registratie PH-BVA. Het toestel zal regelmatig ingezet worden op de vluchten tussen Amsterdam Airport Schiphol en Shanghai. Naar gelang er meer toestellen zijn omgebouwd zal de luchtvaartmaatschappij de nieuwe cabines inzetten naar deze bestemmingen.

Alle andere Boeing 777-200ER en B777-300ER toestellen zijn nog niet voorzien van de nieuwe cabines. De luchtvaartmaatschappij heeft eerder laten weten dat het de bedoeling is dat alle toestellen binnen een jaar zijn omgebouwd. Op dit moment staat er echter geen toestel in de hangar om omgebouwd te worden. Het is op dit moment niet duidelijk wanneer de ombouw hervat zal worden.

Naast de Boeing 787 Dreamliners en B777 toestellen heeft KLM ook de Airbus A330 toestellen in dienst voor de lange afstanden. De Airbus toestellen zullen echter niet voorzien worden van de nieuwe Premium Comfort en de nieuwe World Business Class cabines.

Afbeeldingen ©KLM

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *