KLM voert eerste vlucht uit met nieuwste World Business Class2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij KLM heeft het eerste Boeing 777-300ER toestel met de nieuwste World Business Class stoelen vandaag commercieel ingezet. Dit toestel heeft nu ook de nieuwe Premium Comfort cabine aan boord.

KLM nieuwste World Business Class stoelen aan boord van PH-BVA

Sinds 18 april 2023 heeft KLM gewerkt aan de ombouw van de eerste Boeing 777-300ER die de nieuwe stoelen aan boord heeft. Het eerste toestel dat voorzien is van de nieuwe cabine is de PH-BVA, ook wel bekend als de Orange Pride. Het toestel is vandaag met de nieuwe cabines voor het eerst ingezet op de vlucht van Amsterdam Airport Schiphol naar Los Angeles in de Verenigde Staten.

De nieuwe World Business Class stoelen zijn gebaseerd op de variant die in de Boeing 787 Dreamliner toestelen staan. In de nieuwe configuratie staan de stoelen aan boord van de Boeing 777-300ER nu in een 1-2-1 opstelling. Iedere passagier in deze cabine heeft nu dus direct toegang tot het gangpad. De oudere stoelen staan in een 2-2-2 opstelling.

Passagiers die reizen in de nieuwe cabine kunnen hun telefoon draadloos opladen. Daarnaast is er meer opbergruimte dan in de oude cabine. Ook hebben alle stoelen een deur voor extra privacy en kunnen passagiers gebruik maken van een massage/relax modus. De luchtvaartmaatschappij heeft nog geen officiële foto’s naar buiten gebracht van de cabine in de Boeing 777-300ER.

Nieuwe Business Class Boeing 777 vloot KLM
De nieuwe World Business Class aan boord van de Boeing 777-300ER

Aan boord van de Orange Pride is nu ook de nieuwe Premium Comfort cabine te vinden. Dit toestel is nu al te vinden in alle Boeing 787-10 Dreamliner en bijna alle kleinere Boeing 787-9 toestellen. In de Boeing 777-300ER toestellen staan de stoelen in deze cabine in een 2-4-2 opstelling. In de Boeing 787 Dreamliner toestellen staan deze in een 2-3-2 opstelling. Er is dus een extra stoel per rij in de Boeing 777-300ER.

Het is op dit moment nog niet duidelijk op welke routes de PH-BVA exact ingezet zal worden. Dit is op dit moment het enige toestel met het nieuwe product aan boord. Alle andere Boeing 777 toestellen zullen de komende tijd ook stuk voor stuk voorzien worden van de nieuwe cabines. De vluchten van de PH-BVA kun je bijvoorbeeld volgen via FlightRadar24.

 

Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *