Polderbaan gaat tijdelijk dicht voor onderhoud2 min leestijd

Polderbaan weer open, maar nog niet 100% in gebruik

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Polderbaan op Amsterdam Airport Schiphol gaat van 6 tot en met 15 november dicht voor onderhoud. Tijdens de werkzaamheden is de start- en landingsbaan dus niet beschikbaar. Andere banen zullen vaker in gebruik zijn tijdens de onderhoudsperiode.

Polderbaan dicht voor onderhoud

Aan de Polderbaan worden kleine reparaties aan het asfalt en marketingen uitgevoerd. Er zijn ook controles aan de bekabeling en elektra van de start- en landingsbaan. Ook zal men het hemelwaterafvoer nakijken en afspoelen. Tevens zullen de lampen schoongemaakt en waar nodig vervangen worden. Tenslotte is er ook nog gelegenheid om de grasvelden te maaien.

Het onderhoud duurt een dag langer dan eerder gepland. De verlichting die piloten gebruiken om te landen is aan vervanging toe. De verwachting is dat de Polderbaan op 15 november omstreeks 19.00 uur weer open kan.

Banenstelsel Schiphol (Bron: Schiphol)

Tijdens bovengenoemde periode zullen vliegtuigen gebruik moeten maken van andere start- en landingsbanen op de luchthaven. Zo zal het drukker zijn op de Zwanenburgbaan en de Buitenveldertbaan. De Buitenveldertbaan wordt normaliter vooral ingezet als extra baan en als het op de andere banen druk is.

Zoals gewoonlijk voert de luchthaven de werkzaamheden uit in samenwerking met Heijmans. Alle werkzaamheden voeren beide partijen in een periode uit zodat de baan maar in een korte periode dicht hoeft. Omwonenden kunnen terecht op de op de website van BAS voor meer informatie. De luchthaven informeert omwonenden ook altijd over de laatste updates en geplande werkzaamheden op Amsterdam Airport Schiphol.

Niet inzetbaar voor landen met slecht zicht

Na afloop van het onderhoud is het nog niet mogelijk om te landen bij slecht zicht. Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) voert tijdens de periode ook een aantal werkzaamheden uit aan het landingssysteem. Dertig dagen na het onderhoud is het landen bij slecht zicht weer mogelijk.

Vanwege deze beperking zal bij een zuidenwind en beperkt zicht geland de Zwanenburgbaan inzetten. Deze baan zal zowel overdag als ‘s nachts ingezet worden. Bij goed zicht kan de luchthaven de Polderbaan wel inzetten voor landingen.

Tot en met 19 februari is de Kaagbaan ook niet inzetbaar voor landen bij slecht zicht. Voor startende vliegtuigen kan de baan bij alle zichtomstandigheden gebruikt worden. Bij goed zicht is deze baan ook beschikbaar voor landingen. Bij beperkt zicht zijn de Aalsmeerbaan of Zwanenburgbaan beschikbaar voor landingen.

Polderbaan

Afbeeldingen ©Schiphol

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    “Vanwege deze beperking zal bij een zuidenwind en beperkt zicht geland de Zwanenburgbaan inzetten.”

    Die zin is een stuk krommer dan de Polderbaan, dat staat wel vast.

    Overigens mogen ze die Polderbaan van mij permanent dichtgooien

    En het is typerend voor Schiphol dat ze om de zoveel tijd een baan weken of maanden dichtgooien voor onderhoud. Dat doen ze vervolgens op hun dooie gemak overdag, dat scheelt vast en zeker centjes. Luchthavens met veel meer vluchten en veel minder banen (LHR, om maar een dwarsstraat te noemen) doen het onderhoud ’s nachts en tussen neus en lippen door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *