Schiphol gaat komende jaren flink in onderhoud investeren1 min leestijd

Flying Blue Promo Rewards Februari 2023

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchthaven Schiphol is van plan om de komende vier jaar zeker 3 miljard investeren in onderhoud en modernisering van de luchthaven. Twee jaar geleden opende Schiphol nog de vernieuwde vertrekhal 1.

Schiphol gaat in onderhoud investeren

Schiphol investeert van 2024 tot 2017 in totaal 3 miljard euro in o.a. het onderhoud van de taxibanen, bagagekelders, rustruimtes en toiletten voor personeel. Ook ziet de luchthaven de C-pier, klimaatsystemen, looppaden, vliegtuigopstelplaatsen als belangrijke luchthaveninfrastructuur om in te blijven investeren. Dit is volgens Schiphol in het belang van zowel de reizigers als de medewerkers op de luchthaven. De luchthaven laat weten na jaren van tegenslagen door o.a. corona het nu tijd is om weer te gaan investeren om de kwaliteit van de dienstverlening te kunnen waarborgen. “We kunnen niet blijven focussen op alleen maar kwaliteit. Om ook de kwaliteit en daarmee de duurzaamheid te kunnen waarborgen zijn grote investeringen nodig”, laat topman Ruud Sondag weten.

Schiphol investeren onderhoud
Schiphol gaat de komende drie jaar zeker 3 miljard investeren in onderhoud en vernieuwing van de luchthaven. (Foto: InsideFlyer – Marco)

Sondag laat weten hiermee een inhaalslag te willen maken om zo de luchthaven te kunnen verbeteren. “Dit is hard nodig in het belang van iedereen op Schiphol. Goede arbeidsomstandigheden, betrouwbaarheid maar ook duurzaamheid en veiligheid zijn onze uitgangspunten”, aldus Sondag. Verder geeft de luchthaven nog aan er tijdens de werkzaamheden alles aan te gaan doen om de overlast voor zowel de reizigers als de medewerkers tot een minimum te beperken. Schiphol verdeelt de plannen in vier verschillende categorieën. Dit zijn kwaliteit van service, kwaliteit van werk, verduurzaming en veiligheid.

Uitgelichte afbeelding:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *