Gaat Jet Airways in 2024 weer vliegen?2 min leestijd

Toestel van Jet Airways op de luchthaven (Bron: Rick Schlamp / WikiMedoa Commons / Flickr)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het lijkt erop dat 2024 voor Jet Airways een belangrijk jaar gaat worden. De Indiase maatschappij heeft namelijk eindelijk genoeg geld opgehaald bij investeerders om weer de lucht in te gaan. Zien we straks Jet Airways ook weer in Amsterdam en Brussel?

Kwakkelend succes

Ruim 4,5 jaar geleden staakte Jet Airways alle vluchten omdat het de schuldeisers niet meer kon betalen. Niet veel later was het geld echt op en stonden alle medewerkers op straat. Een Boeing 777 van de Indiase maatschappij werd zelfs een tijd vasthouden op Schiphol. Uiteindelijk moest de maatschappij alle activiteiten stopzetten.

Toch bleken er wel geïnteresseerden te zijn om Jet Airways nieuw leven in te blazen en de problemen waarmee de airline kampte op te lossen. Dat laatste zal zeker belangrijk zijn, omdat Jet Airways al langere tijd geplaagd werd door allerlei problemen.

Jet Airways Business Class

Investeringsronde

Na het faillissement van Jet Airways meldden zich diverse investeerders. Het consortium Jalan-Kalrock bleek in 2020 de meest serieuze. Jalan-Kalrock is een samenwerking van de Britse investeringsmaatschappij Kalrock en Murari Lal Jalan, een zakenman uit de Verenigde Arabische Emiraten. Het consortium is echter al 3 jaar aan het onderhandelen met schuldeisers. De vliegvergunning die vorig jaar werd afgegeven is inmiddels alweer verlopen. Maar net voor de zomer kwam er een nieuwe. Jet Airways kan dus weer testvluchten uit gaan voeren. Dit schrijft de Times of India op haar website.

Nu lijkt er dus voldoende resultaat te zijn behaald om vanaf volgend jaar echt weer te gaan vliegen. Ook de operatie kan weer opgestart worden, althans zo lijkt het. Of Jet Airways ook weer naar Amsterdam en Brussel komt is nog niet bekend gemaakt. Na Air India en Emirates was Jet Airways een belangrijke speler in India. Zowel op binnenlandse als buitenlandse routes. Inmiddels is er natuurlijk heel wat veranderd. Zo timmert ook IndiGo aan de weg met Pieter Elbers aan het roer.

Bron omslagfoto: Rick Schlamp / WikiMedia Commons
Bron foto in artikel: Jet Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *