Elbers overweegt lijndienst naar Schiphol met IndiGo1 min leestijd

Indigo

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij Indigo is op dit moment naar mogelijkheden aan het kijken om een lijndienst te openen tussen India en Schiphol. Eerder dit jaar werd al bekend dat Indigo de codeshare met KLM wil gaan uitbreiden.

Elbers overweegt lijndienst Schiphol met IndiGo

In een interview met EW Magazine laat Pieter Elbers weten interesse te hebben in directe vluchten met Indigo van India naar Schiphol. Deze zouden dan moeten worden uitgevoerd met de Airbus A321XLR toestellen. Al is het natuurlijk nog wel de vraag of deze toestellen deze afstand kunnen overbruggen. Echter vliegt de Ierse maatschappij Aer Lingus bijna ongeveer dezelfde afstand ook maar dan tussen Ierland en de Verenigde Staten. Op dit moment vliegen er al een aantal maatschappijen tussen Schiphol en India. Zo vliegt Air India bijvoorbeeld vanuit New Delhi op Schiphol. KLM vliegt vanuit Schiphol op zowel New Delhi als Mumbai.

Toestel van Indigo in de bergen (Bron: IndiGo)
Elbers wil een lijndienst openen met Indigo tussen India en Schiphol.

Concurrentie aangaan

Indigo staat op dit moment vooral bekend als een maatschappij voor regionale vluchten en vluchten binnen India. Elbers wil over twee jaar serieus gaan concurreren met Europese maatschappijen en dus ook naar West-Europa vliegen. Ook geeft Elbers aan de codeshare tussen KLM en Indigo uit te willen breiden. “Het is in het belang van KLM dat er toegang is tot een groot aantal bestemmingen binnen India”, laat Elbers weten in het interview met EW. Vanuit welke luchthavens in India Indigo gaat vliegen naar Schiphol is op dit moment nog niet bekend. Wel laat Elbers weten dat de afstand tussen Mumbai en Schiphol te lang is voor de Airbus A321XLR. “Vanuit Delhi zou dit wel mogelijk zijn. Ook is het mogelijk om vanuit Mumbai naar Rome te vliegen”, legt hij uit.

Uitgelichte afbeelding: Indigo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *