Brussels Airlines presenteert nieuw Business Class menu2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Brussels Airlines komt met een nieuw Business Class menu aan boord van haar long haul vluchten. Het driegangenmenu dat is samengesteld door sterrenchef Michaël Vrijmoed is geïnspireerd op Belgische groenten. Passagiers van Brussels Airlines kunnen al vanaf 1 oktober 2023 van de nieuwe gerechten en bijpassend wijnen en bieren genieten.

Gents sterrenmenu aan boord

Het ‘Gentse sterrenmenu’, zoals Brussels Airlines het zelf omschrijft op haar website, is een nieuw hoofdstuk in de traditie van de maatschappij om sterrenchefs het menu te laten samenstellen. Tien jaar geleden begon dat al met Geert van Hecke. En vorig jaar was er nog een samenwerking met Mario Elias. Het nieuwe Business Class menu van Brussels Airlines is dit najaar van de hand van tweesterrenchef Michaël Vrijmoed. Vrijmoed is bekend van zijn gelijknamige restaurant dat sinds 2013 in Gent is gevestigd. Het restaurant staat bekend als een van de beste groenterestaurants ter wereld.

Nieuw Business Class Michaël Vrijmoed menu (Bron: Brussels Airlines)

Wat staat er op het menu?

De hamvraag is natuurlijk wat er dan vanaf volgende maand op het menu staat in de long haul Business Class cabine van Brussels Airlines. Dat restaurant Vrijmoed bekend staat om de groentegerechten wil echter niet zeggen dat er ook alleen groente geserveerd wordt. Business Class reizigers op de intercontinentale vluchten kunnen voor het voor- en hoofdgerecht namelijk kiezen uit een vis- of vleesgerecht of een vegetarisch alternatief.

Een greep uit de gerechten op het menu:

  • Voorgerecht: rode biet met Doyenné du Comice peer, mosterdzaad en een saus van mierikswortel,
  • Vegetarisch hoofdgerecht: knolseldervariatie met grondwitloof en krokante aardpeer,
  • Vlees hoofdgerecht: Fazant met grondwitloof, boschampignons, veenbessen, zilveruitjes, aardpeer, fine champagne saus en aardpeerpuree,
  • Vis hoofdgerecht: Paling in ’t groen met kruidensalade en kasteelaardappelen,
  • Dessert: kaasplankje met Oost-Vlaamse klassiekers Belgische Wittekop of Biloete, twee kazen uit het Oost-Vlaamse Lotenhulle,
  • Dessert: Hazelnoot-chocolade taart met vanille-koffiesaus.

Het menu blijft niet een jaar lang hetzelfde. Er zal namelijk elke drie maanden een update komen om de beste seizoensproducten te kunnen gebruiken. De bijbehorende wijnen en bieren zijn overigens gekozen door respectievelijk Jan De Clercq en Sofie Vanrafelghem.

Bron foto’s: Brussels Airlines

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *