Jet Airways gaat het toch weer proberen2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Je zou het bijna vergeten: Jet Airways was ooit een belangrijke speler in India. De airline verbond India met de wereld. Maar toenemende concurrentie van low cost carriers en mismanagement betekende in 2019 het einde van Jet Airways. Nu maakt de investeerder bekend het toch weer te willen proberen.

Concurrentie van low cost

Het Indiase Jet Airways vloog met een aardige vloot van onder meer Airbus A330 en Boeing 777 toestellen. Maar ook het binnenlandse netwerk was belangrijk, hierop vloog de airline met een Boeing 737 vloot. Vooral op binnenlandse routes nam de concurrentie snel toe. En daar kon de airline niet tegenop. Naar verluid zou er ook het een en ander aan het management mankeren. Het resultaat was in ieder geval dat de airline in 2019 al haar activiteiten moest staken.

Lange tijd gingen de schuldeisers samen met de Indiase overheid op zoek naar een nieuwe eigenaar. Al eerder was er sprake van een herstart van de airline, maar uiteindelijk was er toch te weinig kapitaal om opnieuw te starten.

Boeing 737 Max 8 van Jet Airways (Bron: Jet Airways)

Herstart in 2022

De investeerders in Jalan Kalrock Consortium hadden al eerder plannen om de Indiase maatschappij uit het slop te trekken, maar waren nog niet succesvol. Nu lijkt de kogel door de kerk en is er voldoende kapitaal opgehaald. Natuurlijk moet er nog wel veel gebeuren voordat de vliegtuigen in Jet Airways livery weer de lucht in gaan.

In eerste instantie gaat het om een kleine herstart op het nationale netwerk. Maar daarna moeten internationale en intercontinentale bestemmingen snel volgen. De eerste vluchten gaan naar verwachting begin volgend jaar van start. Of en wanneer Amsterdam weer aan bod komt kan dus nog wel een duren.

De Indiase maatschappij publiceert alle info over de herstart van de vluchten op de eigen website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *