Koop Avios bij Iberia Plus met 25% bonus2 min leestijd

Airbus A350 van Iberia (Bron: Iberia)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Iberia Plus heeft deze week een nieuwe promotie aangekondigd waarbij je tijdelijk 25% bonus Avios kunt verkrijgen bij aankoop van Avios. In sommige gevallen kan het erg aanlokkelijk zijn om punten te kopen om er zo een mooi business class award voor te boeken. Een paar maanden geleden had ook al British Airways een promotie lopen waarbij je een bonus kreeg op de aankoop van Avios.

Krijg een bonus van 25% bij aankoop van Avios

T/m dinsdag 31 oktober 2025 krijg je een bonus van 25% als je Avios aankoopt bij Iberia. De avios worden echter goedkoper naarmate je meer aankoopt. Iberia heeft daarnaast het maximum aantal Avios dat je kunt aankopen per kalenderjaar verhoogd van 100.000 naar 200.000. Het is echter goed om te weten om je aankoop in euro’s te doen en niet in USD dollars, aangezien het je dan meer kost.

Iberia, Business Class
Krijg tijdelijk 25% bonus op de aankoop van Avios. (Foto: InsideFlyer – Goffe de Boer)

Om nog meer waarde te halen uit je Avios kun je ze overzetten naar de Executive Club van British Airways. Een voorwaarde is wel dat beide accounts 90 dagen oud moeten zijn en ook moet je op beide accounts activiteit hebben. Dit is dus eigenlijk ook een goede manier om British Airways Avios te kopen. Houd echter wel rekening mee met het maximum aantal Avios je kunt overschrijven.

Conclusie

In het verleden had Iberia ook promoties lopen waarbij je tot wel 40% bonus kreeg op het aankopen van Avios. De 25% is dus wat aan de lage kant. Avios aankopen met een bonus is trouwens sowieso al een mooie deal. Vijf jaar geleden boekte ik zelf bijvoorbeeld een retourtje Zuid Amerika met Iberia in business class voor 85.000 Avios. Een normaal retourtje business class kost al gauw meer dan € 3.000 dus hiermee haal je er zeker al goede waarde uit mocht je dat ook willen boeken.

Uitgelichte afbeelding: Iberia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *