Gratis toegang tot Plaza Premium Lounges met American Express Platinum kaart2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Onlangs heeft American Express een extra voordeel aan de Platinum kaart toegevoegd. Je krijgt vanaf heden toegang tot de Plaza Premium Lounges, waardoor je met de kaart nu toegang krijgt tot vele lounges in de wereld.

Gratis toegang Plaza Premium Lounges

Om toegang te krijgen tot de Plaza Premium Lounges heb je een geldige Platinum kaart, boardingpass en een geldig identiteitsbewijs nodig. Deze boardingpass moet voor dezelfde of de volgende dag zijn om gratis toegang te krijgen. Je moet minimaal 18 jaar of ouder zijn om de lounge te bezoeken waar een selfservice bar aanwezig is.

Met een Platinum American Express mag je één gast meenemen zonder extra kosten. Kinderen tot 2 jaar hebben gratis toegang tot deze lounges. Wil je meer gasten meenemen? Dan zullen de kosten tegen de daarvoor geldende tarieven afgerekend worden via de kaart.

Er zijn meer dan 140 lounges. De dichtstbijzijnde Plaza Premium Lounges kun je vinden op London LHR. Er zit een Plaza Premium Lounge in Terminal 2A departures, Terminal 2A arrivals en Terminal 4 departures. Alle Plaza Premium Lounge locaties kun je hier vinden.

Gratis toegang tot andere lounges

Bij de Platinum American Express komt ook een Priority Pass. Met deze pas die je gratis bij de kaart krijgt kun je vele lounges gratis bezoeken met een gast. De houders van een extra platinum kaart krijgen deze Priority Pass ook en kunnen ook gratis deze lounges bezoeken. Ook krijg je gratis toegang tot de eigen lounges van American Express, die je bijvoorbeeld in de Verenigde Staten en Sydney kunt vinden. Meer informatie over deze Priority Pass kaart en de Amex lounges kun je in dit artikel vinden.

Wist je dat je ook gratis toegang krijgt tot de Delta en KLM lounges over de hele wereld met een American Express? Met de Platinum kaart krijg je gratis toegang tot de Delta Sky Club lounges, waar onder andere de KLM lounges op Schiphol ook aan deelnemen. Vlieg je met een Delta toestel op dezelfde dag? Dan krijg je gratis toegang tot de Delta en KLM lounges.

American Express Platinum kaart aanvragen

Momenteel kun je de kaart aanvragen waarbij je het eerste jaar €350,- betaald in plaats van €700,-. Bovendien ontvang je bij besteding van €1.250 of meer in de eerste drie maanden 25.000 Membership Rewards, die je bijvoorbeeld kunt omzetten naar Flying Blue, SAS of Singapore Airlines Krisflyer. Je kan elke maand opzeggen, waarna je het evenredig deel terug krijgt van je jaarbijdrage. Bovendien ontvang je ook een travel voucher ter waarde van €150,- en krijg je elite status bij Starwood, Mariott, Club Carlson, Melia, Hilton en Shangri La.

Alle informatie omtrent deze kaart en reizen kun je in dit artikel op InsideFlyer.nl vinden.

American Express Platinum Kaart Plaza Premium Lounges

Ga jij gebruik maken van dit nieuwe voordeel van de Platinum American Express kaart? Laat het hieronder of op ons forum weten!

 

Reacties

  1. Simon zegt

    Misschien een onnozele vraag van een budgetvlieger die nog nooit de luxe van een VIP en/of First Class Lounge heeft ervaren. Ik zie nooit een prijslijst in de reviews. Betekent dat dat altijd alles gratis is, of zijn de gebruikers zo kapitaalkrachtig dat een tientje voor een bier bij wijze van spreken geen enkel probleem is. Overigens vind ik de normale catering op de diverse luchthavens al ruimvoldoende. Soms ook wel een beetje prijzig dus regelmatig neem ik wat eigen kadetjes mee op reis – net als bij het schoolreisje vroeger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *