Tallinn Tier Point Run? Hoe, wat en waarom…

tier point run

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Theo heeft de afgelopen maanden een schitterende gids geschreven over het loyaltyprogramma van British Airways. In het verleden maakte hij zelfs een tier point run naar Hawaii. Je hoeft niet zo ver te vliegen om tier points te verdienen. Ook binnen Europa zijn een aantal leuke routes om punten te verdienen. Zo is er een leuke vlucht naar Tallinn (Estland) te boeken.

Hoe boek je deze tier point run?

Eigenlijk is het niet zo heel moeilijk om deze trip te boeken. De enigste tool die je nodig hebt is ITA Matrix. De vluchten kunnen nadien geboekt worden via de website van British Airways. Het is de laatste weken alleen wat moeilijker gevonden om beschikbaarheid te vinden.

tier point run
De parameters die je dient te gebruiken op ITA

Er is beschikbaarheid in maart, april, mei, juni, juli en november. Tijdens de maanden augustus, september en oktober liggen de prijzen voor de vluchten véél hoger. Zelfs als je vluchten weet te vinden, dan is het nog de vraag of je ze nadien via BA kan boeken. Daar kan ik jullie helaas geen garanties voor geven. Op moment van schrijven zijn de tickets voor november zonder problemen te boeken.

tier point run
Op de ITA kalender zie je in november genoeg beschikbaarheid

Indien je dan op één van de data in november klikt, dan krijg je een dagoverzicht met alle mogelijke vluchten. Het ligt er dan maar aan welke uren voor jou gunstig zijn. Of hoe gek je de trip wil maken…

tier point run
Keuze genoeg!

Ik moest en zou de A350 van Finnair vliegen. Dus na veel geklik vond ik uiteindelijk tickets waardoor ik twee keer op het Airbus toestel terecht zou komen.

tier point run
Layover van 5u50 in Tallinn…

Het nadeel van deze vluchten is dat ik na middernacht aan zal komen in Tallinn. Ik vond het te gek om een hotel te boeken, zeker als je bedenkt dat de prijs van het Hilton per nacht ongeveer even duur als de hele trip. En ik heb al gekkere mileage runs gemaakt in het verleden, dus die paar uurtjes op het vliegveld van TLL overleef ik wel.

tier point run
Nadien op de site van BA de vluchten ingeven

Waarom zou je deze trip boeken?

Indien je op jacht bent naar status bij British Airways is dit een ideale manier om relatief goedkoop tier points te verdienen. Bovendien is het gewoon leuk om te vliegen! Zaterdagochtend kan je op Heathrow gebruik maken van de lounge omdat je in business class vliegt. Nadien genieten van de service van Finnair op de Airbus A350.

tier point run
London – Helsinki – Tallinn en dezelfde route weer terug!

Ook in Helsinki kan je wederom de business class lounge in. Je kan er een leuk weekend van maken en genieten van een city trip in Tallinn. Het schijnt een hele leuke stad te zijn. Bij mij gaat het puur om de tier points en het verdienen van elite status.

Wat levert het op?

Over tier points gesproken, hoeveel verdien je er eigenlijk met deze trip? Alles bij elkaar krijg je voor een retourtje 200 tier points bij British Airways. Het segment van London naar Helsinki vlieg je in business class en daar krijg je 80 tier points voor volgens de BA calculator.

tier point run
LHR – HEL is goed voor 80 TP

Vanaf Helsinki naar Tallinn vlieg je in full fare economy class (Y) en dit levert 20 tier points op.

tier point run
20 tier points voor HEL – TLL

Dat zijn dus 100 TP voor de heenreis en voor de retourvluchten verdien je nog eens hetzelfde. Let er wel op dat deze vluchten allemaal worden uitgevoerd door Finnair. Om je te kwalificeren voor British Airways Silver of Gold, dien je ook een aantal vluchten met British Airways zelf te vliegen.

In mijn geval is dat geen probleem, want ik moet nog BA vluchten boeken om in Heathrow te komen en weer terug naar Brussel te vliegen. Het is zelfs zo ver gekomen dat ik deze tier point run twee keer heb geboekt… Ja ieder heeft zo z’n hobby, ik vlieg graag! En ben verslaafd aan het verzamelen van miles en punten…

Conclusie

Ik kijk uit naar deze vluchten en het overnachten op het vliegveld van Tallinn. Het wordt een leuk avontuur! Alleen hoop ik één ding en dat is dat Koning Winter niet te vroeg z’n intrede zal doen. Want dat zou wel eens roet in het eten kunnen gooien. Maar zoals met zoveel dingen in het leven, is er voor alles een oplossing moest er zich een probleem voordoen.

Hebben jullie wel eens korte tier point runs gemaakt? Of zijn er misschien leden van ons forum die dezelfde trip hebben geboekt? We horen het graag van jullie!

Reacties

  • Lionell Jansen Lionell Jansen zegt

   Hi Dutchie, bedankt voor de tip! Dat wist ik niet dat je van de CX lounge gebruik kon maken. Eens kijken of ik een lange layover op Heathrow kan inplannen om een aantal lounges te bezoeken 🙂

   Groeten & fijne avond nog!
   Lionell

   • stijnec zegt

    LHR T3 is prima om te lounge hoppen, je hebt BA, CX én AA lounges waar je met je OneWorld business class ticket toegang tot hebt

    • Lionell Jansen Lionell Jansen zegt

     Hi stijnec, fijn om te weten 🙂
     Ik denk dat ik de avond voordien al naar LHR vlieg en dan een Hilton boek, dan kan ik de volgende ochtend op m’n gemak de lounges bezoeken.

 1. Roel de Vries zegt

  Grappig, ik heb net zelf afgelopen maand een vlucht voor werk naar Tallinn geboekt om me over de 100.000 miles te krijgen bij AirBerlin. In mijn geval een retourtje TXL-TLL via HEL heen en RIX terug en een apart retourtje DUS-TXL.

  AirBerlin biedt tegenwoordig 1000 status miles minimum per internationale vlucht en 500 status miles minimum voor nationale vluchten, in mij geval was het dus 2x 500 voor DUS-TXL en 2x2x1000 voor TXL-TLL retour. vooral HEL-TLL en TLL-RIX leveren op deze manier veel status miles up. Nu had ik ook nog Gold Status tijdens de vluchten, dus er ging not 50% overheen. In totaal een 7500 status miles die me net over de 100.000 miles drukten.

 2. Evianon zegt

  Heb deze ook gevlogen een tijdje terug, Finnair’s A350 blijft mooi, en inderdaad de nieuwe CX lounge voor een fatsoenlijk ontbijt op LHR.

  Voor HEL – TLL kom je in Helsinki zonder OW status de lounge niet in omdat het economy is, zelfde voor TLL – HEL in de Tallinn lounge. Met status natuurlijk wel.

  Al deze vluchten zijn trouwens BA codeshare, dus tellen wél voor de 4 BA vluchten die je moet maken.

  En ik kan me herinneren dat er op de deuren van TLL iets als “Terminal building closed for public from 1-4 a.m.” stond, dus weet niet zeker of je in het vliegveld kunt blijven ’s nachts. Het Ulemiste hotel ligt ernaast, is 6-7 tientjes en prima in orde.

  En Tallinn is prachtig inderdaad! Een dagje (of in ieder geval een avond door de middagvlucht naar TLL te nemen) eraan plakken is zeker een goed idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *