American Express Travel6 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De creditcards van American Express hebben een aantal voordelen als je op reis gaat. Hier schreven we al eens een introductie over American Express creditcards. In dit artikel lees je meer over de voordelen als je op reis gaat.

Lounge Toegang

Met de kaarten van American Express krijg je lounge toegang op veel luchthavens in de wereld.

Met de Green kaart krijg je een Priority Pass lidmaatschap ter waarde van €99,-. Bij dit lidmaatschap moet je €24,- betalen per bezoek  aan een lounge. Je kunt ook een gast meenemen voor een bedrag van €24,-. Aangesloten lounges vind je hier. Op Schiphol krijg je bijvoorbeeld toegang tot de Aspire lounge die één van onze redacteuren onlangs hier reviewde.

Met de Gold kaart krijg je een Lounge Club lidmaatschap. Daarbij krijg je 2 keer per jaar gratis toegang en voor de overige bezoeken dien je een bedrag te betalen. Alle aangesloten Lounge Club lounges kun je hier vinden. Ook met dit lidmaatschap heb je toegang tot de Aspire Lounge op Schiphol. Met de Gold kaart met Premium Cover krijg je hetzelfde lidmaatschap als bij de Gold kaart, je krijgt echter vier keer gratis toegang in plaats van twee keer.

Met de Platinum kaart krijg je een Priority Pass lidmaatschap waarbij je onbeperkt gratis in de aangesloten lounges mag. Daarnaast krijg je toegang tot de Eurostar lounges en tot de Delta lounges als je met Delta vliegt. Ook krijg je gratis toegang tot de American Express lounges op bijvoorbeeld Las Vegas en Dallas. Niet een Lounge Toegang benefit, maar je krijgt ook jaarlijks een travel voucher van €150.

American Express Travel

Membership Rewards I.C.M. Frequent Flier Programma’s

Met American Express kaarten spaar je Membership Rewards. Voor elke uitgegeven Euro krijg je één Membership Reward. Deze Membership Rewards kun je uitgeven aan verschillende dingen. Zo kun je je vakantie er mee betalen of laten overschrijven naar de onderstaande Frequent Flier Programma’s en hotel programma’s. Inwissel mogelijkheden voor de Membership Rewards vindt je hier. De punten kun je dus bijvoorbeeld laten overschijven naar Flying Blue of Singapore Airlines (voor bijvoorbeeld een vlucht in de A380 Suites van Singapore Airlines!).

Fine Hotels & Resorts

Dit voordeel is alleen beschikbaar voor American Express Platinum leden. Met het Fine Hotels & Resorts (FHR) programma van American Express krijg je verschillende voordelen bij 815 vijf sterren hotels over de hele wereld. Het voordeel van het FHR programma is dat je naast deze voordelen ook gebruik kunt maken van je Elite voordelen, zoals bijvoorbeeld upgrades of lounge toegang. Tevens kun je punten sparen, zoals je gewend bent als je direct bij het hotel boekt. Dit is een groot voordeel van dit FHR programma. Alle aangesloten FHR hotels kun je hier vinden. De voordelen van het FHR programma zijn:

 • Check-in om 12.00 uur, indien beschikbaar
 • Een kamer upgrade bij aankomst, indien beschikbaar*
 • Dagelijks ontbijt voor 2 personen
 • Gegarandeerde late check-out om 16.00 uur
 • Gratis Wi-Fi op de kamer (indien van toepassing)**
 • Een speciale extra, afhankelijk van de accommodatie, zoals een tegoed voor eten en drinken t.w.v. $100 of een massage voor 2 personen***
 • Het gebruik kunnen maken van de elite voordelen bij een keten hotel

Elite Status en International Airline Programme

Ook deze voordelen zijn alleen voor houders van een American Express Platinum kaart. Bij deze American Express krijg je bij verschillende programma’s elite status. Deze status is zolang geldig als je houder van je Platinum kaart bent. Dit heeft als voordeel dat je niet elk jaar hoeft te kwalificeren voor die status. Hieronder vindt je een overzicht van de verschillende elite statussen.

 

Programma Status
Club Carlson Gold
Starwood Gold
Shangri La Jade
Hilton Gold
Melia Gold
Avis Preferred
Hertz Gold Plus

Naast deze elite statussen zijn er ook privileges bij Design Hotels, Small Luxery Hotels of the World-Hotels en Park-Line. Tevens biedt American Express voor Platinum leden het International Airline Programme (IAP). Met dit programma profiteer je van voordelige business- en first class tarieven bij de aangesloten maatschappijen.

Verzekering

Als je een reis betaalt met je American Express kaart, kun je ook gebruik maken van de verzekeringen die hier gratis bijkomen. De meest uitgebreide dekking krijg je bij de Platinum kaart. Naast de verzekeringen die hieronder worden genoemd komen de kaarten ook nog met andere verzekeringen zoals bescherming tegen fraude en diefstal, een geld-terug-garantie en een aankoopverzekering. Deze verschillen per kaart en kunnen op de American Express website worden opgezocht.

Met de Green kaart heb je wereldwijd binnen 24 uur een vervangende kaart beschikbaar en staat Global Assist 24 uur per dag voor u klaar. De Global Assist biedt een Engelstalige dokter, visuminformatie of reisadvies.

Met de Gold Premium Cover kaart krijg je een reis- en annuleringsverzekering voor jezelf, familie en extra kaarthouders. Ook hier krijg je binnen 24 uur een vervangende kaart wereldwijd.

Met de Platinum kaart krijg je een uitgebreide annulering- en reisverzekering voor jezelf, familie en extra kaarthouders, wanneer er met de American Express is betaald. Uiteraard krijg je ook bij deze kaart binnen 24 uur een vervangende kaart wereldwijd. Deze kaart biedt de meest uitgebreide verzekeringen, ook naast de hier genoemde travel verzekeringen.

Voor alle verzekeringen naast de verzekeringen die hierboven zijn genoemd, kun je terecht op de website van American Express.

American Express Aanschaffen?

Wil je een American Express kaart aanschaffen? Als je dit via één van onderstaande links doet, dan levert dit een mooie welkomstbonus op en krijg je bij drie van de vier kaarten het eerste jaar gratis – alleen voor de Platinum kaart moet je altijd betalen. De welkomstbonus krijg je na een bepaalde uitgave die je dient te doen binnen 3 maanden na goedkeuring van je aanvraag.

American Express Green Gold Gold met Premium Cover Platinum
Welkomstaanbieding 4.000 MR + 1e jaar gratis 10.000 MR + 1e jaar gratis 10.000 MR + 1e jaar gratis 25.000 MR
Voorwaarden Minimaal €500,- in de eerste drie maanden voor 4.000 Membership Rewards Minimaal €1000,- in de eerste drie maanden voor 10.000 Membership Rewards Minimaal €1000,- in de eerste drie maanden voor 10.000 Membership Rewards Minimaal €1000,- in de eerste drie maanden voor 25.000 Membership Rewards
American Express Kaarten
American Express Kaarten

Terms & Conditions FHR Programma

* De kamer upgrade geldt niet voor alle kamertypen. Bel The Platinum Card Travel Service: 020 – 504 8500 toets 1 voor meer informatie.

** Niet alle accommodaties bieden gratis Wi-Fi op de kamers. Zie de voorwaarden voor de details.

***Speciale privileges variëren per accommodatie. Bel The Platinum Card Travel Service: 020 – 504 8500 toets 1 voor meer informatie.  [/acc][/accordion]

De aanvraag doe je bij American Express en is niet inzichtelijk voor ons. Wij zijn niet verantwoordelijk voor wijzigingen die American Express doet. 

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen of opmerkingen?
Stel ze dan gerust hieronder of neem een kijkje op ons forum!

Reacties

  • Kilian zegt

   Dank voor je reactie Johan. Dat is vervelend. Persoonlijk heb ik nooit problemen met de (bereikbaarheid van de) Platinum service gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *