Play timmert aan de weg met vierde bestemming in de VS2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De nieuwe IJslandse low cost carrier Play voegt een nieuwe bestemming toe in de Verenigde Staten. Play vliegt al maar Baltimore, Boston en New York, maar vanaf april volgend jaar komt daar Washington D.C. bij. Alhoewel de maatschappij nog geen zwarte cijfers schrijft verwacht het dit jaar in totaal bijna 800.000 passagiers te verwelkomen aan boord.

Uitbreiding naar de VS

Nieuwkomer Play richtte zich initieel op Europese verbindingen vanuit de IJslandse hoofdstad Reykjavik (KEF). Denk bijvoorbeeld aan Londen Stansted (STN), Tenerife (TFS), Berlijn (BER) en Alicante (ALC). Barcelona (BCN) en Kopenhagen (CPH) volgden later. Een tijdje vloog Play ook tussen Reykjavik en Amsterdam (AMS). Maar die verbinding werd snel weer opgeheven. Volgens de maatschappij zouden de ‘juiste slots’ op Schiphol niet voorhanden zijn.

Al snel kwam de ambitie om trans-Atlantisch te gaan vliegen. Bestemmingen in de Verenigde Staten en Canada komen daarmee binnen bereik. Op het moment zijn dat Boston (BOS), New York (SWF) en Baltimore (BWI). Play maakt nu bekend dat daar vanaf 26 april 2023 een nieuwe plaats bijkomt, namelijk Washington D.C. (IAD). De nieuwe bestemming ligt relatief dichtbij Baltimore, maar Play zegt de verbindingen met deze stad ook aan te houden om te kunnen voldoen aan de vraag uit die regio. Daarmee komt het totale aanbod naar de VS op vier bestemmingen. Het actuele aanbod aan bestemmingen van Play kun hier bekijken.

Benieuwd naar onze ervaringen met Play? Lees dan onze review van de vlucht van Brussel naar Reykjavik in de Airbus A320neo van Play. En bekijk zeker ook de video impressie op YouTube!

Voorlopig geen Airbus A321LR

Play beschikt inmiddels over zes toestellen van de Airbus A320 familie. De vliegtuigen zijn gemiddeld nog geen vier jaar oud. De low cost carrier heeft drie Airbus A320neo en drie A321neo toestellen, met respectievelijke 174 en 192 Economy Class stoelen.

Dit jaar zou daar nog de Airbus A321LR aan toegevoegd moeten worden. Dit stoel biedt plaats aan 220 passagiers. Play heeft de ontvangst van dit toestel echter uitgesteld in verband met hoge brandstofkosten. Hierdoor is ook de verbinding met de Amerikaanse staat Florida helaas voorlopig van de baan. Mogelijk heroverweegt de maatschappij de verbinding met Florida als de Amerikaanse bestemming een voldoende bezettingsgraad hebben.

Aer Lingus is een voorbeeld van een Europese maatschappij die wel met de A321LR vliegt. Het toestel biedt in de Business Class zelfs fully lie-flat stoelen aan en een 16 inch inflight entertainment systeem. De stoelen in de Economy Class staan in een 3-3 configuratie. Elke stoel is voorzien van een 9 inch inflight entertainment scherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *