Singapore breidt Changi Airport uit met nieuwe terminal 52 min leestijd

Changi Airport, Terminal 5

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Singapore heeft plannen bekendgemaakt om rond 2030 een gloednieuwe terminal op Changi airport te willen openen. Singapore wil de luchthaven dan uitbreiden met terminal 5. In 2019 opende Changi Airport nog de Jewel, een enorm complex met zo’n 280 winkels en restaurants en een grote waterval.

Changi Airport terminal 5

Op dit moment kent Changi Airport in totaal 4 terminals. Terminal 1, 2 en 3 zijn met elkaar verbonden terwijl terminal 4 verderop ligt. Deze is alleen te bereiken met de bus. Changi Airport staat al bekend als een van de meest indrukwekkende luchthavens ter wereld. Nu heeft Changi Airport bekendgemaakt om rond 2030 een gloednieuwe terminal te openen. Terminal 5 zal met een capaciteit van 50 miljoen passagiers per jaar de grootste terminal worden van Changi Airport. Dat is meer dan de capaciteit van terminal 1 en 3 samen. Aanvankelijk was het de bedoeling om al eerder te starten met de bouw maar de pandemie zorgde voor enige vertraging. Nu is het de bedoeling om in 2024 te gaan starten met de bouw.

Changi Airport, Terminal 5
Changi Airport opent rond 2030 een megaterminal. (bron: Changi Airport)

De bouw van de nieuwe terminal zal plaatsvinden in twee fases. Zoals op bovenstaande afbeelding is te zien is de terminal verdeeld in een hoofd- en satellietgebouw. Terminal 5 zal volgens Changi Airport veel meer zijn dan enkel een terminal met aankomende en vertrekkende passagiers. Zoals we tot nu toe gewend zijn van Changi Airport kun je hier ook meer verwachten. Denk aan een groot overdekt winkelcentrum en verschillende voorzieningen op het gebeid van business en lifestyle. Met de bouw van terminal 5 is al rekening gehouden met een eventuele uitbraak van een nieuwe pandemie. Zo is al rekening gehouden met testlocaties- en quarantainezones. Daarnaast zal terminal 5 beschikken over de mogelijkheid om voldoende frisse lucht binnen te laten wat weer goed is om kansen tot het oplopen van virussen te verkleinen.

Conclusie

Daar waar Schiphol moet krimpen heeft Singapore deze week aangekondigd om rond 2030 een megaterminal te willen openen met een capaciteit van 50 miljoen passagiers. Hiermee krijgt de luchthaven een capaciteit van meer dan 130 miljoen passagiers waardoor het een van de grootste luchthaven ter wereld blijft.

Uitgelichte afbeelding: Changi Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *