Nu ook spatmaskers bij Qatar Airways verplicht

Nu ook spatmaskers bij Qatar Airways verplicht

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder stelde Qatar Airways al een verplichting in van het dragen van mondkapjes. Volgens de airline is dat echter niet voldoende om de kans op besmetting van het COVID-19 virus tegen te gaan. Reizigers in onder andere de Economy cabine zitten namelijk dicht bij elkaar. Hierdoor is het lastig om voldoende afstand te houden. Daarom verplicht Qatar Airways reizigers spatmaskers te dragen. Qatar Airways wil komende maand 65 bestemmingen aanvliegen, waardoor er dus ook meer contact tussen verschillende reizigers uit verschillende gebieden zal zijn.

Bescherming

Volgens tal van instanties zou het reizen met het vliegtuig veilig moeten kunnen. Dit komt onder andere door de HEPA-filters in het vliegtuig. Maar ook de verticale ventilatie naar beneden zou hierbij helpen. Waar andere maatschappijen reizigers ook hygiënekits uitdeelt, op temperatuur checkt of de bagagebakken in het vliegtuig verbiedt voor de handbagage, gaat Qatar Airways nog een stapje verder. Het verplicht reizigers namelijk spatmaskers te dragen.

Spatmaskers

In de Economy Class zijn alle reizigers verplicht een spatmasker te dragen. Gelukkig voor de reizigers hoeven ze deze niet zelf aan te schaffen, maar verschaft Qatar Airways de spatmaskers aan de reizigers. Reizigers in Business Class worden niet verplicht de spatmaskers te dragen. Qatar Airways geeft aan dat dit te maken heeft met de afstand van de ene op de andere reiziger. Deze is in de Business Classcabine namelijk groter dan in de Economy Class. Als reizigers in die Business Class reizen het spatmasker niet willen dragen is dat dus ook prima.

Nu ook spatmaskers bij Qatar Airways verplicht

Er zijn twee verschillende maten spatmaskers van Qatar Airways. Namelijk spatmaskers voor volwassenen en voor kinderen. Het spatmasker voor kinderen is voorzien van de Qatar Airways Oryx Club mascotte. Kinderen jonger dan twee jaar hoeven de maskers niet op.

Andere maatregelen

De spatmaskers worden bij vertrek vanuit Hamad International Airport (HIA) uitgedeeld bij de incheckbalies. Heb je een overstap op de luchthaven, dan krijg je de spatmaskers bij het aan boord gaan.

Qatar Airways heeft naast de smatmaskers ook hygiënekits. Deze kits worden aan boord van een Qatar Airways vlucht uitgedeeld. De hygiënekits zitten in een afsluitbaar etui. In het etui zitten:

  • Wegwerphandschoenen,
  • Desinfecterende gel (2 flesjes in Business Class),
  • Mondkapje

Ook cabinepersoneel aan boord krijgt nieuwe beschermende kleding. Al deze maatregelen moeten ervoor zorgen dat er aan boord niemand besmet raakt met het COVID-19 virus, ook wel bekend als het Coronavirus.Nu ook spatmaskers bij Qatar Airways verplicht

Bron & Beeldmateriaal: Qatar Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *