Nieuwe features in de Pointimize tool4 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Pointimize is een online tool om hotels en vluchten te zoeken. Daarbij krijg je op basis van beschikbaarheid te zien hoeveel een awardboeking kost en hoeveel een gewone boeking kost. Je kunt op die manier de afweging maken of het voordeliger is om met punten/miles te boeken of gewoon cash.
Vorig jaar hebben we de Pointimize tool al bekeken in een artikel over hotelboekingen en een artikel over vluchten zoeken. De ontwikkelaars bij Pointimize hebben niet stil gezeten in de tussentijd, dus het is hoog tijd voor een update over de nieuwste features!

Hoe werkt Pointimize?

Zoals gezegd is er veel veranderd / verbeterd aan de website. Om een idee te geven van de huidige situatie, kijken we zo even naar een voorbeeld.

Je kunt de site gebruiken zonder in te loggen, maar als je je registreert heeft dat als voordeel dat je je loyaliteitsprogramma’s in kunt vullen met bijbehorende saldi. Als je een account hebt bij AwardWallet, dan kun je deze automatisch laten synchroniseren. Als we nu gaan zoeken, zullen alleen de hotelketens in beeld komen waarvan je lid bent. Maar desgewenst kun je dit filter uitzetten en ook andere hotelketens in beeld komen.

Resultaten filteren

Ik heb gezocht op een overnachting in Bangkok van 15 op 16 september.

Pointimize - zoekresultaten filteren
Pointimize – zoekresultaten filteren

Op diverse plekken kun je met schuifjes je selectie filteren. Zo kun je bovenaan het scherm de cash-prijs per nacht instellen. En per programma het aantal benodigde punten.

Je ziet aan het bereik van de schuifjes de actuele mogelijkheden. Voor IHG Rewards Club is er in ieder geval een hotel voor 15.000 punten beschikbaar en ook voor 35.000 punten. Als ik het schuifje op 15.000 punten zet, krijg ik de bijbehorende hotels te zien.

Pointimize - verder zoekresultaten filteren
Gefilterd op IHG hotels van 15.000 punten

In het blokje zie je bovenaan een link naar TripAdvisor om reviews van andere gasten te kunnen lezen. In de foto zie je de gevonden prijs voor een cash boeking.

Onder de foto staat het aantal IHG punten dat de kamer kost, waarbij daarboven een prijs staat genoemd. Deze prijs geeft de waarde van deze puntenhoeveelheid aan. Deze waarde is een instelling die je eventueel kunt wijzigen naar eigen smaak.

Rechts in beeld kun je via de plattegrond zoeken naar hotels. Nadeeltje hierbij is dat je alleen de hotels op de kaart ziet die op dat moment in beeld zijn. Heb je dus veel zoekresultaten verdeeld over meerdere pagina’s, dan zie je dus per pagina de resultaten op de kaart.

Omdat ik IHG Platinum Ambassador ben, ziet de tool ook welke ‘elite perks’ er bij deze status horen. Als je op het knopje “Deals” klikt links onderaan in het blokje, krijg je meer info te zien.

Nieuwe feature: PointsFeeds

Een erg mooie nieuwe feature is PointsFeeds! Wat is het idee achter PointsFeeds? Als je op een hotel of vlucht hebt gezocht, kun je met de optie PointsFeeds hier meer info vinden. Je krijgt namelijk een overzichtje van beschikbare artikelen van frequent flyer bloggers. Zoals een review van het hotel dat je aan het bekijken bent.
Dit is een vrij nieuwe feature, staat dus nog wat in de kinderschoenen, maar meer en meer bloggers worden aangesloten en daardoor zal er meer content gelinkt gaan worden.

Als voorbeeld kijken we even naar bovenstaand voorbeeld. Je kan in het bovenstaande venster op “PointsFeeds” klikken. Je kunt ook direct in het overzicht van alle hotels onderaan in het blokje op “PointsFeeds” klikken.

Pointimize - pointsfeeds

We zien dat er bij dit hotel slechts twee artikelen beschikbaar zijn. Dit zijn promoties en er is nog geen review beschikbaar. Maar dit zal binnenkort meer vulling gaan krijgen, en ik moet zeggen: ik vind dit een erg mooie feature.

Vluchten zoeken

Op dezelfde manier als met hotels, is het ook mogelijk om op (award)vluchten te zoeken. Echter, het aantal frequent flyerprogramma’s dat Pointimize ondersteunt, is nog vrij beperkt. Op dit moment zijn dat 20 frequent flyerprogramma’s van met name Amerikaanse en Aziatische airlines. Nog geen Flying Blue of Miles&More dus, maar wel British Airways Executive Club en Iberia Plus.
De complete lijst is hier te vinden!
De ontwikkelaars hebben laten weten dat ze graag verder willen uitbreiden hierin, maar dat heeft tijd nodig.

Stel dat ik zoek op een vlucht van Amsterdam naar Bangkok. Ook hier kun je weer met schuifbalkjes filteren op de zoekresultaten.

Pointimize - flights

Ik zie hier bijvoorbeeld een vlucht met Aeroflot. (Operated by Alitalia??). En ook hier zie je weer de knopjes Details en PointsFeeds onderaan staan. Met het Koreaanse SkyPass is het 75.000 miles.

Pointimize - flights ams-bkk

Ook de cash prijs staat er bij, maar ik zou daar zeker ook andere tools voor gebruiken om goedkoopste ticket te vinden.

Het knopje PointsFeeds is wederom interessant:

Pointimize - flights pointsfeeds

Conclusie

Er is veel aan de tool verbeterd in het afgelopen jaar. De nieuwe feature PointsFeeds is erg interessant, maar moet nog handig gaan worden. Op dit moment is er nog te weinig content, maar ik ben ervan overtuigd dat dit goed gaat komen.

Ik zou deze tool met name gebruiken om hotels te zoeken. De meeste hotelketens zijn terug te vinden.
Voor het onderdeel Vluchten is het aantal ondersteunde frequent flyerprogramma’s nog te beperkt voor Europeanen.

Houd deze tool in de gaten. Ik ben benieuwd wat we gaan zien, als we over een jaar nog eens deze tool belichten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *