Pointimize: Nieuwe tool om awardvluchten te zoeken4 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vorige week hebben we al een artikel gemaakt over een nieuwe tool Pointimize. In dat artikel lieten we zien dat je via deze tool hotel awards kunt vinden. Maar met Pointimize kun je sinds kort ook zoeken op awardvluchten. Je kunt zien hoeveel miles je nodig hebt om je gewenste vlucht te boeken tegenover de prijs die er tegenover staat als je de vlucht gewoon zou boeken.

De website Pointimize.com

De site is te bereiken op pointimize.com. Op de homepage staat een zoekvenster waarbij een tab Hotels en een tab Flights te zien is. Het tabje Flights is nog in bèta (in ontwikkeling) en kon tot voor kort alleen gebuikt worden met behulp van een ‘invitiation code’, maar het werk nu ook zonder een code. Wel dien je eerst geregistreerd te zijn.

Het doel van Pointimize is om inzicht te geven of het aantrekkelijker is om een vlucht te boeken met cash (en dan miles te verdienen) of juist een awardboeking te doen door miles te spenderen.

pointimize-flights

Rechts bovenin is er de mogelijkheid om je te registreren. Dit is voor het zoeken van vluchten verplicht, want zonder registratie kan je niet zoeken. Daarbij heeft het heeft wel degelijk voordeel, omdat je je frequent flyer programma’s met bijbehorende status kunt koppelen.

Registreren

Registreren is eenvoudig, maar kan momenteel alleen via een Facebook- of Google account. Mocht je dat niet willen, want de ontwikkelaars willen rond oktober ook een inlog met gebruikersnaam/wachtwoord mogelijk hebben gemaakt.

Eenmaal geregistreerd kun je je loyaliteitsprogramma’s eenvoudig zichtbaar krijgen door een koppeling die gemaakt is met AwardWallet. Mocht je AwardWallet niet gebruiken of nog niet kennen, we hebben hier eerder een artikel over geschreven. De gegevens over je frequent flyer programma’s met bijbehorende status zijn dan snel zichtbaar:

pointimize-frequent-flyer-programmas

Nadeel: nog beperkt aantal programma’s

Gelijk valt me hier al op dat dit lijstje erg beperkt is, want ik heb toch echt wel wat meer actieve frequent flyer programma’s. Zo heb ik bijvoorbeeld nog een Air France KLM Flying Blue account met nog een leuke hoeveelheid miles. Helaas wordt nog maar een beperkt aantal programma’s ondersteund. Het team dat achter de site zit is hard aan het werk om dit verder uit te breiden (het is niet voor niets nog een bèta), dus oordeel niet te snel.

De volgende frequent flyer programma’s worden op dit moment ondersteund:

pointimize-deelnemende-ffp

Vooral de Oneworld alliantie is in dit rijtje vertegenwoordigd. Aangezien ik deelneem in het programma van British Airways neem ik de proef op de som.

Op zoek naar een vlucht met Pointimize

Ik zoek naar een vlucht van Amsterdam naar Doha, Qatar – economy class. Het eerste nadeel bij het zoeken is dat je alleen maar op retourvluchten kunt zoeken.  Het volgende lijstje verschijnt.

pointimize-ba-optiepointimize-andere-optie

Er waren nog veel meer opties. Maar wat zien we hier?
Allereerst de hoeveelheid benodigde miles per retour. Zo is te zien dat het met British Airways 34.000 miles (Avios) kost. Dit klopt inderdaad, want op die datum geldt een ‘off-peak’ tarief. En met Qatar Airways komt de directe vlucht op 40.000 miles.

De Tax/Fees staan helaas niet vermeld en dat kan je keuze in sommige gevallen nog behoorlijk beïnvloeden. Ook dat is jammer en hopelijk wordt dit t.z.t. ook toegevoegd.

Als ik mijn vluchten kies, kom ik uiteindelijk op de pagina om de boeking te starten. Er zijn koppelingen met een paar Online Travel Agencies waarbij je kunt kiezen om je ticket te boeken als je gewoon een ticket wilt kopen. Dit zou ik nooit doen, want daar zijn veel betere mogelijkheden voor.

pointimize-choose-a-plan

Als ik klik op “Book Now” bij British Airways Execitive Club word ik doorgeleid naar de website van BA, maar daar houdt het dan ook mee op. Ik moet op de BA website weer al mijn vluchtgegevens invoeren om de award te kunnen boeken.

Conclusie

Pointimize is een erg leuk initiatief, maar is op dit moment nog verre van uitontwikkeld. Ten eerste is het aantal frequent flyer programma’s waarmee gewerkt wordt nog erg summier. Ook de website zelf heeft nog onhandigheden: niet mogelijk om op enkele reis te zoeken, zoekopdracht aanpassen werkt niet handig en ook taxen staan nog niet vermeld bij de gevonde vluchten.

Ik de site is niet voor niets nog in bèta, dus als er aan bovenstaande punten gewerkt wordt, kan dit een erg handige tool worden!

Reacties

 1. Adu zegt

  Hi Theo!

  Thanks for writing about us a while ago! I do not know Dutch at all but Google Translate told me it was an excellent review!

  Please visit our website again. We’ve made several significant changes and add several really useful features, including:
  7 Elite programs (e.g. AMEX FHR, Visa Signature Collection, Virtuoso, etc.)
  4 Credit card transfer system (MR, UR, TY, and SPG)

  And still some other small new features that will improve your using experiences quite a lot!
  We’re running a promotion in November. Please check on us and tell us what you think!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *