Brussels Airlines Breidt Verder Uit

brussels airlines

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Brussels Airlines breidt verder uit met de blik op de winter dit jaar en het begin van volgend jaar.  Er zullen extra vluchten komen naar bestaande Afrikaanse bestemmingen. Eerder schreven we ook al over de nieuwe route naar Mumbai.

Na bekendmaking van de cijfers voor de maand augustus, is het geen verrassing dat er meer capaciteit komt. In vergelijking met augustus 2015, vervoerde Brussels Airlines 4,6 procent meer passagiers. Met het winterseizoen dat voor de deur staat, worden zoveel de capaciteit als het aantal bestemmingen uitgebreid. Er zullen 10 procent meer stoelen worden ingezet en 5 procent meer vluchten worden ingepland:

  • Neurenberg, Belfast, Nantes, Porto en Napels zijn nu ook winterbestemmingen geworden;
  • Er zal 10 keer in plaats van 7 keer per week worden naar Lissabon worden gevlogen;
  • Hetzelfde geldt voor Malaga;
  • Tenerife en Marrakech krijgen elk een extra vlucht per week;
  • Het aantal vluchten naar Edinburgh en Billund zal ook worden verhoogd;
  • De bestemmingen Warschau, Oslo en Toulouse krijgen 45% meer capaciteit qua stoelen aangezien de vluchten zullen worden uitgevoerd met Airbus A319 stoelen in plaats van AVRO RJ toestellen.
brussels airlines
Airbus A319

Nieuwe Bestemmingen

In het voorjaar van 2017 zal Brussels Airlines 3 nieuwe zomerbestemmingen lanceren. Er komt een wekelijkse vlucht naar Funchal (Madeira). Het aanbod richting Griekse eilanden gaat er ook op vooruit want er komt een wekelijkse vlucht op zaterdag naar Rhodos. Comiso in Sicilië wordt de derde nieuwe bestemming waar SN naar toe zal vliegen.

Op deze manier hoopt Brussels Airlines in samenwerkingen met een aantal Belgische touroperators te voldoen aan de stijgende vraag. De zonnige bestemmingen bleken populair te zijn!

brussels airlines

 

Toename Lange Afstandsvluchten

Eerder dit jaar maakte Brussels Airlines Toronto bekend als nieuwe bestemming. Tijdens de komende winter worden elke week 4 vluchten verzorgd tussen Toronto en Brussel. Ook het aanbod richting Afrika wordt uitgebreid. Zo komen er 4 wekelijkse vluchten naar Banjul (Gambia).

Bovendien vliegt SN ook dagelijks naar Senegal. Ook de Afrikaanse Oostkust krijgt extra capaciteit. Zowel Kigali (Rwanda) als Entebbe (Oeganda) krijg er elke week een extra vlucht bij. Met het oog op de zomer van 2017 wordt er vanaf maart volgend jaar dagelijks naar Abidjan (Ivoorkust) gevlogen. Richting Accra (Ghana) zal er 5 keer per week gevlogen worden. Eén extra vlucht erbij per week. Ze gaan ook de uurregelingen bekijken en optimaliseren. Op deze manier kan de reistijd voor passagiers worden ingekort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *