Brussels Airlines naar Mumbai in 2017

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Brussels Airlines breidt haar routenetwerk uit met de eerste bestemming in Azië. Vanaf maart 2017 zal het Belgische Star Alliance lid naar Mumbai vliegen.

Brussel en India

Eerder dit jaar kreeg het netwerk van Brussels Airport een harde klap toen het Indiase Jet Airways Zaventem verruilde voor Schiphol. Jet gebruikte Brussel als overstappunt tussen Delhi, Mumbai en Toronto. Brussel sprong eerder al in het gat en startte vluchten naar Toronto . Nu is er blijkbaar ook markt voor een 5-wekelijkse vlucht naar Mumbai. De maatschappij noemt het zelf ‘verantwoordelijkheid nemen als nationale luchtvaartmaatschappij’. De vlucht wordt in nauwe samenwerking met Star Alliance partner Air India uitgevoerd. Passagiers kunnen in Mumbai overstappen op het uitgebreide domestic netwerk. Andersom kunnen passagiers uit Azië overstappen op vluchten naar Noord-Amerika, Afrika en Europa met Brussels Airlines.

Brussels Airlines naar Mumbai

De vlucht wordt uitgevoerd met een Airbus A330 met Economy, Business en het nieuwe Economy Privilege. Om de vlucht uit te kunnen voeren is een 10e kist aan de vloot toegevoegd. De ticketverkoop begint in september, als ook de uiteindelijke dienstregeling bekend wordt gemaakt.

Volgens Brussels Airlines is India een belangrijke zakelijke partner voor België – in het bijzonder voor de diamanthandel en farmaceutische industrie-, maar is er ook een potentieel voor leisure reizen. Daarnaast is er vraag vanuit de cargo hoek. Chief Commerical Officer Lars Redeligx over de nieuwe verbinding:

De vraag voor een directe vlucht voor zowel passagiers als vracht is hoog.  Met meer dan 50.000 passagiers per jaar is Mumbai de derde belangrijkste intercontinentale bestemming vanuit Belgie. Daarnaast kunnen we met deze nieuwe route vlotte overstappen bieden aan onze passagiers tussen Mumbai en de rest van Europa via Brussel.

Met de nieuwe verbinding komen er 200 banen bij volgens SN CEO Bernard Gustin. Ook zal het een positieve impact hebben op leveranciers en de economische relatie tussen India en België.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *