Transavia naar München en Zürich vanaf Schiphol

transavia

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM-dochter Transavia breidt haar routewerk vanaf Schiphol uit met nieuwe verbindingen naar München en Zürich. 17 februari volgend jaar beginnen de beide routes.

München

Op de luchthaven van München heeft Transavia sinds dit jaar haar eerste Duitse basis. De maatschappij wil zo sterker aanwezig zijn in de Europes low-cost carrier markt. 4 gestationeerde Boeing 737’s voeren vluchten uit naar 19 bestemmingen, waaronder bestemmingen binnen Duitsland zoals Berlijn. Verder zijn er vluchten naar onder andere de Canarische Eilanden, Tel Aviv, Italië, Portugal en verschillende Spaanse steden.

De vlucht naar Amsterdam zal volgens de huidige planning 4 keer per week worden uitgevoerd; op maandag, donderdag, vrijdag en zondag. De vluchttijden verschillen per dag. Op de route zijn verder Lufthansa en KLM actief. Transavia vliegt al vanaf Eindhoven naar München.

De vluchten zijn al te boeken vanaf €35 enkele reis.

Transavia naar München en Zürich
Sinds maart heeft Transavia een basis op München

Zürich

Naar het Zwitserse Zürich zal 3 keer per week worden gevlogen op dinsdag, donderdag en zondag. Alweer hangen de vluchttijden af van de dag. De toevoeging van Zürich bij Transavia is interessant. Voorheen was het een dure (zaken)bestemming bij zowel KLM en Swiss die actief zijn op de route. Eerder dit jaar kwam daar verandering in toen Easyjet aankondigde Amsterdam met het Zwitserse zakencentrum te verbinden met eveneens 3 vluchten per week die 31 oktober aanvangen.

Met vanaf tarieven van €34 per enkele reis bij Transavia is het zeker een veel beter betaalbare optie vergeleken met de netwerkcarriers, maar met de beperkte frequenties en de niet ideale vliegtijden weet ik niet of de verbinding ook veel zakenreizigers aan zal trekken.

Misschien hebben de vluchten van Easyjet en Transavia wel een positief effect op de prijzen bij Swiss en KLM.

Algemeen directeur van Transavia, Mattijs ten Brink, over de nieuwe vluchten:

Onze Nederlandse, Duitse en Zwitserse klanten hebben een duidelijke behoefte aan een low cost product van goede kwaliteit. Met het aanbieden van vluchten van en naar München en Zürich bieden we zowel zakenreizigers als vakantiegangers een betaalbaar alternatief.

We zijn een nieuwkomer op de Duitse markt en onze bekendheid groeit gestaag sinds de start van onze thuisbasis in München afgelopen voorjaar. Onze klanten uit Beieren reageren enthousiast op ons voordelige aanbod en onze vriendelijke service. Dezelfde ontwikkeling verwachten we in Zwitserland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *