Bert Meewis stelt nieuw business klasse menu Brussels Airlines samen2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Passagiers die de komende zes maanden met Brussels Airlines op lange afstand in business klasse vliegen worden opnieuw culinair verwend.  De maatschappij zal hen creaties van de Belgische sterrenchef Bert Meewis voorschotelen.

meewisOnder de noemer “Belgian Star Chefs” gaat de maatschappij al enige jaren in zee, of beter de lucht in, met de betere Belgische koks. Zo zijn er al samenwerkingen geweest met ondermeer Peter Goossens, van het met drie Michelin-sterren bekroonde restaurant Hof van Cleve. En ook met Geert van Hecke van het Brugse restaurant de Karmeliet, eveneens houder van drie Michelin-sterren.  Tijdens de eerste helft van 2017 stond Yves Mattagne van het bekende Brusselse restaurant Sea Grill in de kookpotten van Brussels Airlines te roeren.

Limburgse sterren

Mattagne wordt nu dus opgevolgd door Bert Meewis. Meewis staat in restaurant Slagmolen te Opglabbeek achter het fornuis. Dit Limburgs restaurant bestaat reeds sinds 1994 en kan pronken met twee Michelin-sterren en 18/20 in de GaultMillau gids.

meewis
een selectie van voorgerechten die vanaf juni geserveerd worden

Reizigers die naar één van de 21 lange afstandsbestemmingen van Brussels Airlines vliegen in business klasse zullen elke maand een nieuw menu kunnen ontdekken. Het eerste menu dat Meewis creëerde voor Brussels Airlines heeft een zomers tintje. Zo wordt er ondermeer een praline van gerookte zalm met bieslook en kabeljauw in witte wijnsaus geserveerd. Bij de menu’s worden ook aangepaste bieren geserveerd van de Limburgse brouwerij Cornelissen.

meewis

Belgitude

Met de introductie van een nieuwe Belgische sterrenkok zet Brussels Airlines verder in op hun Belgische imago.  De “belgitude” van Brussels Airlines vind je terug in de Belgische Neuhaus chocolade en verschillende streekbieren die aan boord geserveerd worden in business klasse. Maar ook in het buy-on-board menu voor de short-haul economy reizigers zijn er heel wat Belgische toetsen te vinden, zoals warme wafels en frieten.

De door Lufthansa opgelegde integratie in Eurowings lijkt hier alvast voorlopig weinig aan te veranderen. Zowiezo werd Brussels Airlines gegarandeerd dat ze nog twee jaar onder eigen naam kon verdervliegen. Of de reizigers daarna nog Belgische sterren in de lucht zullen zien is voorlopig onduidelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *