KLM komt met Fokker 70 in speciaal afscheids-livery

KLM Fokker 70

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Over enkele maanden komt een einde aan het Fokker tijdperk bij KLM Cityhopper. Op 28 oktober wordt de laatste Fokker 70 vlucht uitgevoerd. De vloot van de regionale dochter van KLM zal dan alleen nog bestaan uit de modernere Embraer E-jets. Gezien het historische belang van Fokker in de Nederlandse luchtvaart heeft KLM een Fokker 70 uitgedost in een speciaal kleurenschema. Op de staart is een portret van Anthony Fokker (1890-1939) geschilderd en op de voorkant van de romp het logo van de voormalige vliegtuigbouwer. De registratie van het betreffende vliegtuig is de PH-KZU.

KLM Fokker 70
De oprichter van de pionerende vliegtuigbouwer, Anthony Fokker, op de staart.

Afscheidsvlucht

Hoewel er nog niks concreets bekend is gemaakt, is de verwachting dat KLM een aantal afscheidsvluchten gaat organiseren voor liefhebbers. Dit werd ook gedaan bij de uitfasering van de MD-11 en de intrede van de Boeing 787. Aangezien Fokker zoveel heeft betekent voor KLM en de Nederlandse luchtvaart zal KLM hier ongetwijfeld nog meer aandacht aan gaan wijden.

KLM Cityhopper vloot

In 2010 nam Cityhopper afscheid van de Fokker 50, een propellervliegtuig. In 2012 volgde de uitfasering van de Fokker 100, de verlengde versie van de F70. Een kist hiervan staat nu op het panoramaterras waar je het kunt bezichtigen. De komende tijd wordt de vloot vernieuwd met de Embraer E175.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *