Nieuwe Corendon bestemming voor Groningen Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Groningen Airport mag een nieuwe bestemming aan het aanbod toevoegen. Vanaf het zomerseizoen zal Corendon vanaf Groningen naar Bodrum gaan vliegen. De Turkse vakantiestad is erg populair als zomerbestemming bij veel Nederlanders. Corendon zal deze vlucht twee keer per week uit gaan voeren, naast het huidige aanbod van Kreta en Antalya. Dit is een mooie opsteker voor het vliegveld dat de laatste tijd een aantal tegenslagen moest verwerken.

Groningen Airport

Met het vliegveld van Groningen (GRQ) was het de laatst tijd niet altijd goed gesteld. Nordica besloot bijvoorbeeld afgelopen jaar te stoppen op Groningen. Dit was een grote tegenslag. Bestemmingen als Kopenhagen, München en Nice kwamen daarmee al te vervallen. Gelukkig ving sinds begin dit jaar AIS Airlines een deel van het gat op met een verbinding met Kopenhagen en Osnabrück.

Andere airlines die actief zijn vanaf Groningen zijn onder meer Transavia, Flybe, Blue Islands en TUI. Daarmee wordt de noordelijke stad verbonden met bestemmingen in Denemarken, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Griekenland, Spanje, Turkije, de Canarische eilanden en Portugal.

Ingang van Groningen Eelde Airport (Bron: Groningen Airport)

Corendon

Corendon vliegt het komende zomerseizoen tweemaal per week naar de nieuwe bestemming. Het gaat om de periode 21 april tot 16 oktober 2020. De vakantie airline vliegt momenteel met drie Boeing 737-800 toestellen. In de zomer zijn er twee extra toestellen. Deze zijn van de nieuwere Boeing 737-800 MAX 9 variant.

Jonas van Dorp, Business Development Manager van Groningen Airport, stelt:

We zijn verheugd met deze toevoeging op het Turkse aanbod vanaf onze luchthaven. Het is een bestemming waar vanuit het Noorden veel vraag naar is. Daarom zijn wij ervan overtuigd dat dit een prachtige aanvulling is op de overige zonbestemmingen.

Bodrum is de nieuwe Corendon bestemming vanaf Groningen (Bron: Groningen Airport / Corendon)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *