Nieuw: Met Aegean vanaf Eindhoven naar Athene2 min leestijd

Voortaan met Aegean Airlines vanaf Eindhoven naar Athene

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf Eindhoven Airport is het mogelijk om naar verschillende internationale bestemmingen in onder andere Europa te vliegen. Transavia, Wizz en Ryanair zijn een aantal maatschappijen die vertrekken vanaf deze luchthaven. Over een maand zal een nieuwe maatschappij zijn intrede doen vanaf Eindhoven Airport. Vanuit Eindhoven zal Aegean Airlines voortaan naar Athene vliegen.

Aegean Airlines

De Griekse voorloper van Aegean Airlines is sinds 1987 actief vanaf de Griekse hub Athene. Pas vanaf 1999 vloog de eerste commerciële vlucht vanaf Athene naar verschillende Griekse bestemmingen. Enkele jaren later ging Aegean Airlines nauwer samenwerken met opeenvolgend Lufthansa, TAP Air Portugal en Brussels Airways. Later voegde de maatschappij zich ook bij de luchtvaartalliantie Star Alliance.

De maatschappij vliegt naar verschillende bestemmingen in Europa, Afrika en Azië. Ze vliegen op dit moment met 51 toestellen. Daarvan is de Airbus A321-Neo en A320-Neo het meest moderne toestel in de vloot.

Nederland

Vanaf Athene wordt een dagelijkse Aegean vlucht uitgevoerd naar Amsterdam. Afhankelijk van de dag vertrekt deze vlucht vanuit Amsterdam net na de middag of tegen het einde van de middag. Vanaf 23 juni komen daar twee vluchten naar Nederland vanuit Athene bij. Aegean Airlines zal namelijk vanaf 23 juni op donderdag en zondag naar Eindhoven Airport vliegen. De vluchten zullen worden uitgevoerd met de Airbus A320-Neo. Dit toestel biedt plaats aan 174 reizigers, waarvan een deel in Business Class.

Voortaan met Aegean Airlines vanaf Eindhoven naar Athene
Airbus A321 Neo van Aegean Airlines, de iets grotere variant van de A320 Neo die tussen Athene en Eindhoven vliegt.

Deze aanwinst past ook in de strategie van de Eindhovense luchthaven. Op deze manier komt er namelijk weer een internationale interessante bestemming bij voor zowel zakenreizigers voor o.a. bedrijven in Brainport. Natuurlijk is Athene ook een interessante bestemming voor toeristen. Van het mooie Acropolis tot aan de heerlijke kust bij Athene en de omgeving. Deze nieuwe route is dan ook een aanwinst voor zowel de Nederlandse als buitenlandse reiziger.

Bron en beeldmateriaal: Eindhoven Airport & Aegean Airlines

Reacties

 1. Xandrios zegt

  Interessant. Helaas alleen voor de zomerperiode, tot eind oktober dus. Maar de vluchttijden zijn gunstig.

  In hoeverre kan Eindhoven de zakelijke reiziger bedienen? Is er bijvoorbeeld priority security aanwezig (dat hopelijk beter werkt dan de variant die je bij Ryanair voor een paar euro bijkoopt…), en is er ook een lounge?

  • Marco zegt

   Dag Xandrios,

   Goede vraag! We hebben er naar gezocht, maar tot op heden nog niets van gevonden. Als we meer weten zullen we het in het artikel vermelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *