Nieuwe bestemmingen vanuit Eindhoven Airport2 min leestijd

Een toestel van Ryanair en twee toestellen van Wizz Air op Eindhoven Airport (Bron: Eindhoven Airport)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De winter mag dan nog in aantocht zijn, maar Eindhoven Airport kijkt al naar de zomer. Zo kondigt Transavia een nieuwe bestemming aan naar Spanje. Wizz Air breidt het aanbod vanuit het zuiden van Nederland ook uit. Deze nieuwe bestemming is echter al beschikbaar vanaf december dit jaar. Al met al een mooie uitbreiding van het aanbod van bestemmingen vanuit Eindhoven Airport.

Transavia

Vanaf het zomerseizoen 2022 breidt Transavia het aanbod vanuit Eindhoven uit. Transavia is van plan de Eindhovense luchthaven te verbinden met het Spaanse Bilbao. Vanaf april volgend jaar vliegt driemaal per week een Boeing 737-800 met een capaciteit van 189 passagiers naar Spanje. Afhankelijk van de maand worden de vluchten op woensdag en vrijdag uitgevoerd, aangevuld met zondag en maandag. Transavia vloog eerder al vanuit Rotterdam naar Bilbao.

Bilbao staat vooral bekend om de Spaanse cultuur. Toeristen vinden er tevens het bekende Guggenheim Museum en het indrukwekkende centrum.

Transavia heeft momenteel een Sale met tickets vanaf € 25 naar onder meer Praag en Krakau. Je vertrekt vanuit Eindhoven, Rotterdam / Den Haag of Schiphol. Meer lees je in dit artikel.

Boeing 737 toestellen van Transavia op de luchthaven (Bron: Transavia)
Boeing 737 toestellen van Transavia op de luchthaven (Bron: Transavia)

Wizz Air

Ook Wizz Air doet een duit in het zakje. De low cost carrier vliegt vanaf 18 december dit jaar vanuit Eindhoven direct naar Kiev. De planning is om met twee vluchten per week naar de hoofdstad van Oekraïne te starten. Reiziger kunnen op dinsdag en zaterdag vertrekken. Tegen de zomer van volgend jaar komt daar nog Lviv bij, tevens een bestemming in Oekraïne. De eerste vlucht vertrekt volgens planning op 27 maart 2022. Eindhoven heeft de primeur met deze verbinding vanuit Nederland. De vluchten staan gepland op donderdag en zondag. Wizz Air biedt beide nieuwe bestemmingen ook vanuit Brussel Charleroi aan. Alle tickets zijn beschikbaar vanaf € 25 per persoon per enkele reis. Tickets zijn direct via de website van de airline te boeken of via bijvoorbeeld Momondo.

Kiev is een interessante stad voor Eindhoven in verband met de vele kenniswerkers in beide steden. Datzelfde geldt voor Lviv. Laatstgenoemde staat vooral bekend om de vele software ontwikkelaars. Lviv biedt echter ook veel cultuur, zo staat het historische centrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het actuele overzicht van bestemmingen vanuit Eindhoven Airport is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *