Mogelijk upgraden met punten bij alle Oneworld airlines

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Binnen Oneworld wordt op dit moment nagedacht om bij iedere airline binnen de alliantie een upgrade met punten mogelijk te maken. Ongeacht het frequent flyerprogramma waar je miles, punten of Avios spaart, zou het mogelijk moeten worden om bij een andere airline een upgrade te boeken.

Upgrade

Heb je bijvoorbeeld Avios gespaard bij British Airways‘ Executive Club, dan zou je hiermee een upgrade kunnen boeken naar Premium Economy of Business Class bij één van de twaalf andere airlines binnen de alliantie, zoals Cathay Pacific of Qatar Airways.

Zelfs upgraden naar First Class zou mogelijk moeten worden. Hetzelfde geldt dan voor de andere airlines die in hun frequent flyerprogramma upgrades kunnen boeken.

Oneworld alliantie

In bovenstaand lijstje staat Latam nog dat de alliantie op 1 oktober 2020 gaat verlaten. Daar voor in de plaats zal Royal Air Maroc in de eerste helft van 2020 toetreden.

Complex

Op dit moment is het slechts een plan dat onderzocht wordt. Het Australische Qantas is hun frequent flyers al aan het bevragen door middel van enquêtes. Kun je bijvoorbeeld alleen upgraden vanuit de duurdere boekingsklasses? Of zou het ook mogelijk moeten zijn vanuit de goedkoopste boekingsklasses?

Een andere mogelijkheid is dat de upgrades alleen geboekt kunnen worden als last-minute, zoals binnen 1 dag voor vertrek.

Hoeveel stoelen worden er vrijgegeven voor award boekings van partner airlines en welke stoelen zijn alleen voor de eigen leden? Ook verschillen de frequent flyerprogramma’s van elkaar, dus hoeveel miles, punten of Avios kosten de upgrades?

Al met al nog veel zaken die uitgewerkt moeten worden. Mocht het door gaan, dan zal het niet eerder dan in de tweede helft van 2020 van start gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *