Air France-KLM ziet definitief af van belang in Virgin

CEO Virgin eind 2018 met pensioen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France-KLM ziet definitief af van een belang in het Engelse Virgin Atlantic. Dat maakte de maatschappijen deze week bekend. Vorig week schreven we al over de goedkeuring van de trans-Atlantische joint venture tussen Air France-KLM, Virgin en Delta. Het afzien van deze investering is natuurlijk niet bepaald positief voor de samenwerking van de maatschappijen. Air France-KLM maakt echter duidelijk dat het afzien van een belang in Virgin geen invloed heeft op de joint venture.

Delta Virgin AIr France KLM
Air France-KLM, Virgin en Delta starten met een trans-Atlantische joint venture.

Op dit moment bezit Delta Air Lines 49% van de aandelen in Virgin Atlantic. 51% is in eigendom van Virgin-oprichter Richard Branson. Air France-KLM toonde in 2017 interesse in het kopen van 31% van deze aandelen. Daar wordt nu dus van af gezien. Eerder deze week werd dit ook al bevestigd door Branson. De investering zou ‘niet langer nodig zijn’ en Air France-KLM geeft aan op zoek te willen gaan naar andere mogelijkheden om te investeren.

Nieuw akkoord

Er wordt nu gezocht naar een nieuw akkoord waarbij Air France-KLM niet hoeft te investeren in Virgin, zonder dat de positie van Air France-KLM in de joint venture in gevaar komt. Ook bereid de maatschappij zich de komende weken voor op de start van de joint venture. De samenwerking tussen de vier maatschappijen is erg belangrijk om een goede service aan te bieden op trans-Atlantische vluchten.

Reacties

  1. Berent zegt

    De reactie van AF-KL is dat hun positie in de JV niet in gevaar komt: “Air France-KLM and Virgin have considered that Air France-KLM’s acquisition of a stake in Virgin Atlantic is no longer necessary and are negotiating an agreement whereby Air France-KLM will not acquire a stake in Virgin Atlantic, without any impact on Air France-KLM’s position in the commercial Delta -Virgin Atlantic- Air France-KLM joint venture.” 

    Geeft Virgin Arlantic echt 31% van haar winstdeling in the JV op? Zoniet dan wordt de positie van AF-KL in de JV gewoon kleiner, maar dat wordt nu dus nog tegengesproken door AF-KL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *