Lufthansa: gratis vlucht wijzigen tot december 2021

Staart van een Boeing 747-800 van Lufthansa (Bron: Lufthansa)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Door de Coronacrisis zijn wereldwijd nog steeds vele inreisbeperkingen. Zo gelden momenteel bijvoorbeeld veel beperkingen in Latijns-Amerika. Hierdoor is het boeken van een vliegticket erg lastig aangezien het ticket alleen geldig is op een bepaalde datum. Lufthansa maakt bekend het omboekbeleid met een flinke periode te verlengen. Je kunt je Lufthansa vlucht namelijk gratis wijzigen naar reisdata tot en met december 2021.

Omboekbeleid

Om reizigers zo veel mogelijk flexibiliteit te bieden hebben veel airlines tijdens de Coronacrisis een speciaal omboekbeleid geïntroduceerd. Zo biedt KLM te mogelijkheid om in veel gevallen gratis je vlucht om te boeken naar een andere datum als nu niet kan of wil reizen. Check de website van KLM voor het actuele omboekbeleid.

Lufthansa Group heeft het omboekbeleid in deze periode aangepast. De datum tot wanneer je een vlucht uit kunt stellen is verlengd naar december 2021. Dit geldt voor vluchten uitgevoerd door Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines en Air Dolomiti. Het is slechts eenmaal toegestaan om de datum in de boeking te wijzigen tot uiterlijk 31 december 2021. Eerst was dit 30 april 2021. De wijziging moet gedaan worden voordat de originele vluchtdatum verstreken is. Lufthansa Group zegt met deze maatregel tegemoet te komen aan de actuele wensen van de reiziger.

Over wijzigingen in Miles & More, het frequent flyer programma van Lufthansa, lees je hier meer.

Lufthansa Ontvang A380 Met Nieuwe Livery
Airbus A380 van Lufthansa in nieuwste livery (Bron: Lufthansa Group)

Datum vlucht wijzigen

Het wijzigen van de datum van je vlucht kun je doen door telefonisch contact op te nemen met de respectievelijke airline of in de online omgeving op de website. Heb je geboekt via een reisagent, neem dan contact op met de reisorganisatie. Het wijzigen van de vlucht is niet alleen bij Lufthansa mogelijk, maar ook bij de ander airlines die onder de Duitse airline vallen. Specifieke info is middels onderstaande links te raadplegen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *