Lufthansa breidt menu uit met betaalde opties2 min leestijd

Nieuw buy-on-board snackmenu op intercontinentale vluchten bij Lufthansa (Bron: Lufthansa)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vorige maand schreven we al over de verwachting dat Lufthansa met een gedeeltelijke buy-one-board service zou komen. De Duitse airline maakt deze week bekend dat daadwerkelijk in te gaan voeren. Dat betekent dat snacks en drankjes tussen de maaltijdservice een betaalde optie worden. Het vernieuwde menu is beschikbaar vanaf 1 december 2021.

Service aan boord

Airlines passen de service aan boord regelmatig aan. Zo voerde KLM recentelijk wijzigingen door in het Economy menu op long haul vluchten. Lufthansa kwam eerder al met een nieuw Economy buy-on-board aanbod op short haul vluchten. Maar zoals verwacht komt daar nog een verandering bij voor long haul vluchten.

Buy-on-board

Een aantal full service carriers bieden nog gratis snacks en drankjes aan op short en medium haul vluchten. Denk bijvoorbeeld aan British Airways, KLM en Air France. Maar dat geldt niet voor alle grote maatschappijen. Zo kondigde Lufthansa eerder al aan te stoppen met het gratis aanbieden van snacks en drankjes op korte vluchten in Economy.

De maaltijdservice op long haul vluchten blijft (vooralsnog) gratis bij Lufthansa. Er komt echter een aanbod aan snacks en drankjes bij dat wel tegen betaling is. Dit geldt voor reizigers in Economy en Premium Economy. De Duitse nationale carrier zegt hiermee in te spelen op de verschillende behoeftes van reizigers. Zo zou de behoefte aan snacks en drankjes tussen de maaltijden door verschillen van passagier tot passagier. Logisch natuurlijk, maar nog niet per se een reden om er een betaalde optie van te maken natuurlijk. Door deze wijziging zegt Lufthansa een betere en uitgebreidere selecte aan snacks en drankjes te kunnen aanbieden.

De vernieuwende service start op 1 december 2021. Het gaat om 37 long haul routes naar Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en Zuid-Afrika. Het is de bedoeling dat de nieuwe service uiterlijk begin volgend jaar op alle vluchten beschikbaar is.

Een van de nieuwe premium buy-on-board opties is Mionetto Spritz (Bron: Lufthansa)
Een van de nieuwe premium buy-on-board opties is Mionetto Spritz (Bron: Lufthansa)

Onboard Delights

Het nieuwe snackmenu krijgt de naam ‘Onboard Delights’ en is geïnspireerd op het short haul buy-on-board menu dat eerder dit jaar werd geïntroduceerd. Denk bijvoorbeeld aan biologische chips, notenrepen en patisserie van Dallmayr. Maar ook premium alcoholische drankjes zoals Mionetto Spritz. Meer over het menu lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *