Air Transat en WestJet starten samenwerking trans-Atlantische vluchten2 min leestijd

WestJet, Boeing 787, Dreamliner

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Canadese airlines Air Transat en WestJet maakten recentelijk bekend samen te gaan werken op vluchten tussen Canada en Europa. Door de nieuwe codeshare kunnen reizigers op één ticket een transatlantische reis boeken waarbij de twee carriers kunnen worden gecombineerd. Ingecheckte bagage wordt automatisch naar de eindbestemming gebracht. WestJet werkt ook al samen met KLM.

Codeshare

Door de nieuwe codeshare overeenkomst tussen Air Transat en WestJet krijgen reizigers meer keuze als het gaat om vluchten tussen Canada en Europa. Zo is de keuze uit het aantal doorverbindingen binnen Canada bijvoorbeeld groter. Daarnaast zijn zaken als bagage en klantenservice meer op elkaar afgestemd.

WestJet zal zijn code aanbrengen op Air Transat-vluchten naar bepaalde bestemmingen in Europa. Voor Air Transat geldt hetzelfde op bepaalde WestJet-vluchten in Noord-Amerika om aansluitende transatlantische routes aan te bieden. Als de autoriteiten goedkeuring geven voor de samenwerking moet deze vanaf begin 2022 van start gaan. Tegen die tijd worden er ook meer details verwacht over verdere voordelen voor reizigers.

“We zijn erg verheugd om onze krachten met WestJet te verenigen in een samenwerking waarvan ik zeker weet dat deze vruchtbaar zal zijn. Deze overeenkomst is een eerste mijlpaal in de groeistrategie en versterking van ons netwerk door middel van allianties. Het zal onze huidige en toekomstige klanten uitstekende kansen bieden om tussen Noord-Amerika en Europa te reizen en het zal ook onze langdurige aanwezigheid op de transatlantische markt versterken”, aldus Annick Guérard, President en CEO van Transat.

“Deze nieuwe codeshare met Air Transat vormt een aanvulling op de activiteiten van onze Boeing 787 Dreamliners van wereldklasse en onze bestaande sterke relaties met grote Europese luchtvaartmaatschappijen”, aldus Ed Sims, President en CEO van WestJet. Naarmate het vertrouwen in reizen groeit zal deze nieuwe transatlantische samenwerking WestJet in staat stellen om nog meer bestemmingen en routes aan te bieden aan reizigers tussen Noord-Amerika en Europa en zal dit voordelen opleveren voor klanten aan beide kanten van de wereld. “

Toestel van Air Transat (Bron: Air Transat)
Airbus A330 van Air Transat (Bron: Air Transat)

A330 vs. Dreamliner

Air Transat vliegt met een vloot van Airbus A330-200/-300 vliegtuigen. Terwijl WestJet de Boeing 787-9 Dreamliners inzet om Canada met Europa te verbinden. De A330s van Air Transat zijn heel wat ouder dan de Dreamliners van WestJet. De vliegtuigen zijn namelijk respectievelijk 18,5 en 1,8 jaar oud. WestJet is overigens de grotere van de twee Canadese maatschappijen als het gaat om de grootte van de vloot.

Air Transat biedt op de A330 in totaal 12 ‘Club Class’ stoelen en 333 Economy plaatsen. Meer over de cabine van Air Transat lees je hier. De airline vliegt vanuit Amsterdam op Montreal, Vancouver, Calgary en Vancouver.

WestJet biedt aan boord van de Dreamliner 16 Business Class stoelen en 28 Premium Economy plaatsen. De resterende 276 stoelen staan in Economy. Meer over de verschillende reisklassen lees je hier. De airline verbindt normaliter Amsterdam met Calgary.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *